Jan Rejžek se pohádal se ,,sporťákem" Robertem Zárubou. Čtěte, o co šlo

31.03.2015 12:38

Známý bijec estébáků Jan Rejžek si tentokrát naběhl na vidle, nebo možná spíše na hokejku. Jeho tradiční komentář, kdy se ohradí proti truchlení za někoho právě zemřelého a připíše jeho krycí jméno v seznamech spolupracovníků StB, nadzvihl sportovního komentátora Roberta Zárubu, který Rejžkovi připomněl, co dělal za normalizace on.

Jan Rejžek se pohádal se ,,sporťákem" Robertem Zárubou. Čtěte, o co šlo
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Příčinou byla smrt slovenského sportovního komentátora Ivana Niňaje. Záruba na Twitteru sdílel zprávu o smrti svého bývalého kolegy z Československé televize, známého občasnými pozoruhodnými inovacemi v komentářích.

Z Twitteru Jana Rejžka se vzápětí ozvalo: „Roberte, vy mě fakt dneska zlobíte, Ivan Niňaj, agent ŠtB, krycie meno Ivan.“

Robert Záruba ovšem nemlčel. Připomněl Rejžkovi, že jeho metoda posuzování lidí dle seznamů nemusí být spolehlivá. „Co s těmi neregistrovanými podrazáky, kteří na žádném seznamu nevyšli? Ty maj ale kliku,“ rýpl si. Rejžek však odvětil, že tento argument je „známá pohádka“. „Ano, neregistrovaní podrazáci (kdo to jinak má být?) na žádném seznamu nevyšli. Ale aspoň někteří ano,“ dodal s uspokojením.

Záruba ale rozjel další kolo, když poznamenal, že nemá smysl vést s Rejžkem debatu, protože tyto věci očividně oba vnímají jinak. A aby doložil, že Rejžek také není svatý, připomněl mu, co dělal za normalizace on.

Zmínil totiž Rejžkovo působení ve fotbalovém klubu osobností Amfora, kde hrál s nejvýznamnějšími celebritami socialistické kultury. Mezi jeho spoluhráče patřili například Sagvan Tofi nebo Karel Vágner (a též ministr obrany Martin Stropnický). „Ty jsi sedával v kabině Amfory, to je zase můj práh, přes který bych nešel,“ poznamenal.

Dodal, že v Amfoře Rejžek s lidmi „ze seznamů“ bez problémů hrál fotbal. „V případě Amfory, spolku kamarádů od fochu, Tvoje dělítko ´těhotná je nebo není´, neplatí? Pozoruhodná volnost výkladu,“ zaujalo Zárubu.

Na tento argument se Jan Rejžek již neozval. Je třeba dodat, že oba pánové se střetli již na začátku roku, když se Záruba proti Rejžkovu ostrovtipu zastal šéfa ČT Petra Dvořáka a následně se o sobě dozvěděl leccos humorného nejen on, ale i jeho partnerka Nora Fridrichová, která mu na výpady o Dvořákově komunistické minulosti odpověděla dotazem, jak se mu ve straně ODA, jejímž byl mluvčím, sedělo vedle exkomunisty Vladimíra Dlouhého.


 


 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…