Jan Ruml: Piráti mě odmítli. Ale já bych pro ně byl přínosný

10.05.2018 13:34

Piráti dali Janu Rumlovi košem. Politik známý především z 90. let minulého století za Piráty nebude usilovat o vstup do Senátu. Co na toto odmítnutí říká, zjistil server Lidovky.cz.

Jan Ruml: Piráti mě odmítli. Ale já bych pro ně byl přínosný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Ruml

„Tak trochu jsem počítal, že to přes Pirátskou stranu neprojde. Piráti nesnášejí 90. léta, ať tam dělal, kdo co dělal. Já byl politik v 90. letech, a to jim hodně vadilo. Měli pocit, že jim mohu rozklížit politickou scénu. Mysleli, že to stranu poškodí a voliči jim to neodpustí, pokud budu kandidovat,“ uvedl Ruml. „Jsem demokratický, liberální politik, přínosný bych pro ně byl,“ doplnil ještě.

Po odmítnutí od Pirátů prý k žádné jiné straně nepřestoupí. Letos už kandidovat nebude. Nepřipadá pro něj v úvahu kandidatura za STAN nebo TOP 09. Za Piráty se rozhodl kandidovat z vlastní vůle, protože s nimi souzní. Nebral je jako výtah k moci. „To je hloupost,“ řekl Ruml k úvaze, že by mohl kandidovat za TOP 09.

Už proto ne, že sám sebe nikdy nevnímal jako politického přeběhlíka a na tomto svém pohledu na sebe nehodlá nic měnit. Stačí, že ho za přeběhlíka označují jiní. Prý nesprávně. Je pravda, že opustil ODS a založil Unii svobody, jenže to udělal jen proto, že se ODS odklonila od svých původních ideálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…