Jana Nečasová prý nepůsobí jako bestie. Pohovořil o ní spoluautor její knihy

21.11.2014 8:54

Bývalá šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase a jeho nynější manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová) ještě neřekla poslední slovo. Včera totiž začal soudní proces, ve kterém Nečasová čelí obvinění ze zneužití Vojenského zpravodajství a na pulty knihkupectví se dostává její životopis z pera Josefa Hympla. Podle něho má Nečasová očividně ještě touhu některé věci doříct.

Jana Nečasová prý nepůsobí jako bestie. Pohovořil o ní spoluautor její knihy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

„Nečas Jany Nagyové“ - tak se jmenuje kniha, která mapuje celou dosavadní kariéru Jany Nečasové. Od šéfové kantýny po královnu politiky. Její autor Josef Hympl přesto v rozhovoru pro deník Blesk tvrdí, že několik okruhů bývalá šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase úplně nezodpověděla. Například odmítla sdělit přesné datum či alespoň období, kdy se změnil její vztah s Petrem Nečasem z pracovního v intimní. Odůvodnila to probíhajícím policejním vyšetřováním. Sama prý ale v závěru knihy říká, že až se její kauza uzavře, bude chtít některé nezodpovězené věci ještě zodpovědět.

Autor knihy uvádí, že na něj Jana Nečasová při rozhovorech působila příjemně. „I já samozřejmě znám ty historky jejích podřízených z Úřadu vlády, jak je měla terorizovat a podobně. Ke mně se ale chovala slušně. Nebyl jsem také její podřízený,“ popisoval Hympl a dodal, že na něj Nečasová nepůsobila jako bestie. Z jejího vyprávění je prý spíš patrné, že měla vždy touhu se prosadit. Ať už kvůli odchodu z malého města nebo dcerám, a že má očividně touhu ještě některé věci doříct.

Zneužití Vojenského zpravodajství? Ale kdeže... Jde to udělat jednodušeji

V knize rovněž Nečasová odmítá zneužití Vojenského zpravodajství pro sledování bývalé manželky Petra Nečase Radky. „Kdybych chtěla zapříčinit jejich rozvod, jak mě osočují, tak bych to udělala mnohem jednodušeji. Měla jsem odjakživa její telefon, protože na manželku ministra, nebo později premiéra prostě spojení jako šéfka kabinetu mít musíte… Prostě by se třeba esemeskou z jiného telefonu dozvěděla, kde zrovna s Petrem jsme, nebo něco podobně jednoduchého. Proč bych to dělala takhle složitě,“ říká Nečasová.              

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…