Jandák kopl ČSSD do...: Maláčová a Petříček jsou divní. A Hamáček taky. ANO je vlastenecké

26.05.2020 11:30

Herec Vítězslav Jandák znovu převléká politický kabát. Poté, co hájil barvy lidovců i ODS, přešel k ČSSD a stal se za tuto stranu poslancem i ministrem kultury. Jenže teď se mu zdá, že je sociální demokracie zoufalá a populistická. Zato v ANO teď cítí tah na branku a hodlá hájit barvy politického uskupení Andreje Babiše (ANO).

Jandák kopl ČSSD do...: Maláčová a Petříček jsou divní. A Hamáček taky. ANO je vlastenecké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

V letech 2005 až 2006 byl Jandák za ČSSD ministrem kultury a mezi lety 2006 až 2017 jejím poslancem. Teď má však pocit, že sociální demokraté ztrácí dech, jsou zoufalí a chovají se populisticky. Proto se Jandák rozhodl hájit barvy jiného hnutí. V dresu ANO hodlá bojovat o křeslo v Senátu. Informuje o tom server Novinky.cz.

Zná prý lidi z jihočeské organizace hnutí ANO a cítí k nim sympatie

„Jsou to fajn a slušný lidi. Na hnutí ANO se mi líbí, že má tah na branku. To, co chce, je logické a srozumitelné. A je tam určitá míra vlastenectví, což je dnes strašně nepopulární slovo,“ konstatoval Jandák, jenž zároveň upozornil, že hnutí ANO není jen o jeho šéfovi Andreji Babišovi.

Naproti tomu v ČSSD dnes hraje prim generace politiků, kterým prý už Jandák nerozumí, Podle jeho názoru se nechovají jako sociální demokraté. Má pocit, že šéf diplomacie Tomáš Petříček směřuje zahraniční politiku někam, kde se to Jandákovi nelíbí a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová předkládá takové požadavky, které mohou podle člena Rady Českého rozhlasu položit celý český stát. Tak jsou drahé.

O Petříčkovi a Maláčové poznamenal, že jsou „divní“.

„ČSSD se vzdálila lidem a dělá populistickou politiku pomalu tak, že se země při požadavcích paní ministryně Maláčové položí,“ prohlásil.

Ani Maláčová, ani Petříček a dokonce ani předseda strany Jan Hamáček se podle muže, který se nejméně po čtvrté rozhodl ke změně politického dresu, nebaví s občany, ani s členskou základnou. Žijí prý v jakémsi svém světě. „Když už jsme mluvili o bývalé kolegyni Maláčové, tak některé její požadavky jsou až za hranicí zdravého rozumu,“ přisadil si ještě.

Vzkaz poslal i ODS. Pokud nechce strana spáchat sebevraždu, prý se musí zbavit starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS).

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…