Janouškovo chorvatské království. V Zadaru mají podnikatele rádi

28.07.2012 7:00

Parta kolem Mirka Topolánka ráda jezdí do italského Monte Argentaria, zatímco Roman Janoušek, kmotr jeho někdejšího rivala Pavla Béma, si oblíbil spíše chorvatské pobřeží. Svojí „chatu“ si pořídil v Zadaru, kam s ním prý jezdí i někteří jeho „koně“ z pražského magistrátu.

Janouškovo chorvatské království. V Zadaru mají podnikatele rádi
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Místní lidé podle serveru IDNES.cz mluví o nespoutaných nočních tazích pražského Mazánka a jeho kamarádů po místních tavernách. „Je to můj kamarád z Česka,“ vypráví majitel jedné z restaurací na Krešimirově nábřeží.

Janouškova třípatrová  vila se rozkládá na pozemku 600 metrů čtverečních a prodat by se prý dala za více než 40 milionů. V přístavu dále pražský podnikatel kotví jachtu Rosi II, takže se jeho místní majetek dá odhadnout přibližně na sto milionů.

Oficiálním vlastníkem nemovitosti je ppodle zjištění IDNES.cz společnost Magnitudo, jejímž jednatelem je Zoran Kazimirovič. Právě na něj Janoušek přepsal téměř všechny své české firmy.

Z lidí spojených s pražským magistrátem se v Zadaru usadil například i někdejší radní Martin Langmajer, nebo současná radní Alexandra Udženija. Ta se sice loni přidala ke skupině Janouškových oponentů, do Zadaru se však jezdí rekreovat stále. Za Janouškem prý z Prahy jezdívalo i mnoho návštěv, v poslední době jich však výrazně ubylo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…