Jaromír Jágr! Kvůli Andreji Babišovi se z něj stalo horké téma, zapojil se i Marek Wollner

16.03.2017 11:52

Senátor Libor Michálek se vyjádřil ke dluhopisové aféře ministra financí Andreje Babiše. Člen horní komory parlamentu, jenž se označuje za bojovníka proti korupci, se šéfa hnutí ANO zastal. Pokud ukazujeme prstem na Babiše, měli bychom podle Michálka ukázat prstem také na sportovce typu Jaromíra Jágra. Marka Wollnera z České televize tato argumentace rozčílila. Pánové se do sebe s vervou pustili.

Jaromír Jágr! Kvůli Andreji Babišovi se z něj stalo horké téma, zapojil se i Marek Wollner
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Libor Michálek v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV.cz konstatoval, že Andrej Babiš jen využil možnost, kterou mu nabízel zákon. „Babiš využil státem nastavená pravidla, neetické by v tom případě bylo i chování Jágra. Musíme vzít i všechny naše sportovce, kteří své příjmy investovali do zahraničních fondů,“ domnívá se Michálek. „Kdyby pan Babiš chtěl opravdu ušetřit na daních, není nic jednoduššího, než aby Agrofert přemaloval na fond pro kvalifikované investory, kdy by podle platné legislativy měl pětiprocentní zdanění,“ řekl rovněž senátor.

Marek Wollner z České televize se však na celou kauzu dívá zcela jinak. „Pan senátor Libor Michálek by neměl srovnávat Andreje Babiše s Jaromírem Jágrem. Nejen proto, že Jágr není ministr financí, ale hlavně proto, že plat hráče s číslem 68 daní klub, za který hraje (Florida Panthers) – a to docela festovně, jak ukazuje tabulka níže (i když na poměry NHL stále příznivě). V případě Jaromíra Jágra navíc neexistuje sebemenší pochybnost o tom, jak ke svým penězům přišel. Opravdu velmi smutný pohled na myšlenkové výkony bojovníka proti korupci,“ zpražil politika šéfredaktor reportážní publicistiky ČT Wollner na sociální síti Facebook.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

Údaje z roku 2014 dokládají, že v jednotlivých státech USA a Kanady se liší míra zdanění, které jsou hráči podrobeni. Zatímco v Calgary Flames odvádějí 38,5 procenta, hráči Montreal Canadiens odvádí 54 procent svého příjmu.

Bližší informace naleznete zde.

V následné diskusi pod statusem na sobě pánové nenechali nit suchou.

„Smutný pohled byl na myšlenkový výkon, který byl prezentován v Reportérech. Sečíst daňové příjmy a porovnat s pořizovací cenou dluhopisů, to bylo ubohé. Rozhovor v DVTV byl ale o něčem podstatnějším. Stát musí být schopen nastavit pravidla, která platí pro všechny. Pro Babiše, pro Jágra, pro všechny investory do fondu, dluhopisů. Pokud toho Kalousek nebyl schopen, je třeba mířit kritiku na příčinu, nikoliv následek. Pokud stát v nějaké oblasti poskytne daňové zvýhodnění, finanční ředitel firmy, která by na něj měla nárok, a nevyužila by jej, by mohl být popotahován, že nejednal s péčí řádného hospodáře,“ napsal Michálek.

Wollner si to ovšem nenechal líbit. „Měl byste se stát mluvčím Agrofertu. Sečíst daňové příjmy? Prosím vás, poraďte příště svému vzoru, aby uváděl odpovídající čísla, ne taková, která se nedají nikde dohledat,“ vrátil úder senátorovi.

Michálek však chtěl mít poslední slovo. „Pořád nechápete, že je to chyba předchozích ministrů financí, že neprosazovali takové vykazování majetku, z něhož by bylo možné rozpoznat, jak se na navýšení hodnoty majetku podílelo zhodnocení nemovitostí, cenných papírů apod. Jestli jste si nevšimnul, pana Babiše jsem několikrát kritizoval. To nevylučuje, že se ho zastanu, když je právo na jeho straně,“ odepsal.

Pracovník ČT Wollner si ovšem trval na svém „Za to, že nám ve vyjádřeních AB lítají rozdíly ve stovkách milionů, to je vina Kalouska? Takové kritiky má Andrej Babiš rád,“ napsal Wollner a přidal smajlíka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…