Jaromír Soukup před kamerou umíral. Dredy a trochu vychlastanej hlas Ivana Bartoše

06.04.2019 8:30

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup v pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa zase jednou u kanónu stál a pořád ládoval. Obrazně řečeno. „Ty politici nejsou úplně chytrý,“ pravil. A přišel s opravdu drsným humorem. Nepáral se s poslancem Milanem Brázdilem z hnutí ANO, s Ministerstvem obrany ani s Piráty.

Jaromír Soukup před kamerou umíral. Dredy a trochu vychlastanej hlas Ivana Bartoše
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Anketa

Prospívají Piráti české politice?

hlasovalo: 28865 lidí
Začal chválou, Česká republika je podle něj krásná země. Jenže tím veškerá chvála skončila. Soukup připomněl nápad poslance za hnutí ANO Milana Brázdila, podle něhož by si lidé měli za zavolání sanitky zaplatit tisíc korun a pokud se ukáže, že si záchranku volali oprávněně, tato částka jim bude vrácena.

„Já teda nevím, jestli vy máte úplně jako hobby si volat jako sanitku, já myslím, že to není tak úplně obvyklý hobby, že většina lidí si zavolá sanitku, když jim opravdu něco je. Já jsem si třeba nevolal sanitku, když se nudím. Já si třeba čtu v bankovním účtu nebo koukám na TV Barrandov, tam je ten Soukup a tohle,“ upozornil sám na sebe generální ředitel. Své publikum tím rozesmál.

Pak se vytasil s rekvizitami, na stůl položil malou sanitku a nebohého pacienta.  A sehrál divadelní scénku. Napřed si hrál na řidiče sanitky, který silným hlasem osloví churavého pacienta, „Dobrý den, máme tady hlášeného pacienta s infarktem, to jste vy?“ A pacientovi v Soukupově podání stačí dech jen na to, aby zoufale sípal.

V tu chvíli se z publika znovu ozývá smích. „Prosím vás, nehekejte a dejte mi těch tisíc korun, ať se do vás můžu pustit,“ praví řidič sanitky nemocnému pacientovi. V tu chvíli už se z publika vedle smíchu ozývá i potlesk. „Berete karty?“ stačí se ještě zeptat sípající pacient. „Heleďte chlape, ani karty, ani stravenky, ty už nám taky nabízeli,“ řekne na to řidič sanitky.

„A mohli bysme se zastavit aspoň u bankomatu?“ zeptá se pacient v posledním tažení. „To by asi šlo, ale jak tak na vás koukám, ono to nemá ani moc cenu, já vás tu dvacet minut nechám, zavolám pohřebáky a ušetříte tisíc korun,“  uzavřel Soukup scénku v pozici záchranáře.

„Já vím, je to takovej docela pitomej humor, takovej docela přísnej,“ uznal po divadelním vystoupení před kamerami Soukup. „Ale já nevím, jak by to chtěli dělat? Napadá vás, jak by to chtěli dělat? Co když se někomu udělá blbě dva dny před výplatou a prostě nebude mít těch tisíc korun. Takhle se to řešit nedá,“ zdůraznil Soukup. „Ale oni ty politici nejsou úplně jako chytrý, ale tohleto je teda extra třída,“ uzavřel své první číslo pátečního večera.

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí
A hned přešel na další. Připomněl divákům, že Ministerstvo obrany chce nakoupit nová pásová bojová vozidla pěchoty, a to za 50 miliard korun. Soukup si v této souvislosti vzpomněl na nákup obrněnců Pandur a podotkl, že za mřížemi sedí lobbista Marek Dalík s kauzou pandurů spojený. Je prý proto namístě si klást otázku, co všechno se může přihodit tentokrát.

„To je vobrovskej sud medu a já si představím ty lobbisty, jak mají ty sosáčky a jak by chtěli nasát,“ prohlásil Soukup. A začal si hrát na čmeláka. „Trošku si cucnout,“ smál se Soukup. A rozesmál i publikum.

Politici podle něj mají zřejmě pocit, že dali dost peněz důchodcům, dětem i rodinám a teď tedy můžeme nakupovat bojová vozidla. I když už máme pandury, které prý jsou svou provozuschopností na úrovni vozu Škoda Fabia.

Ránu od něj dostali Piráti. „Mně to přijde, že ti Piráti někdy nejsou úplně v pořádku. Voni jsou ti Piráti někdy komunisti light, jako soft. A někdy máte chuť podlehnout tomu jejich marketingu předsedy Ivana Bartoše. On vypadá trochu zvláštně. On má ty dredy a tohle a má trochu vychlastanej hlas, ale mluví docela dobře,“ začal Soukup zeširoka.

Pak se konečně dostal k pirátskému nápadu na kontrolu elektroměrů v bytech, aby se zjistilo, které byty jsou obsazeny, a které ne.

Před diváky se vytasil dokonce s plechovkou, na které byl obrázek Ivana Bartoše a nápis „komunisti light“.

Pak se podíval do Polska, kde jeden kněz pálil knihy pro děti o Harry Potterovi s tím, že propagují čarodějnictví. „Nejdřív to maso a teď tady todleto. Oni jsou úplní magoři,“ kroutil hlavou Soukup nad Poláky.

Má prý strach o Jiřího Lábuse, který v Arabele hrával Rumburaka. Lábus a spolu s ním i další představitelé čarodějů by prý do Polska raději neměli jezdit, protože se taky může stát, že je tam upálí. Alespoň podle Soukupa.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…