Jaromír Štětina: Zeman to má popletené. A lže podle Haló novin

08.03.2015 16:45

Rozhovor prezidenta Miloše Zemana pro ParlamentníListy.cz má dohru na sociální síti Facebook, vyjádřil se k němu totiž europoslanec Jaromír Štětina(TOP 09). Vyjádřil se i k prezidentské volbě před dvěma lety a dal najevo, že hlasy, které byly odevzdány jiným kandidátům než Miloši Zemanovi a Karlu Schwarzenbergovi, v konečném důsledku představovaly vyjádření podpory Miloši Zemanovi.

Jaromír Štětina: Zeman to má popletené. A lže podle Haló novin
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Karel Schwarzenberg a Jaromír Štětina

Europoslanec Jaromír Štětina (TOP09) zareagoval na sociální sítí na rozhovor prezidenta Miloše Zemana, který poskytl serveru ParlamentníListy.cz. Došlo totiž i na ruský armádní sbor Alexandrovci, který znovu vystoupí v ČR, tentokrát u příležitosti sedmdesátého výročí konce druhé světové války a prezident koncertům poskytl záštitu. Za to si před časem vysloužil kritická slova právě od europoslance Štětiny, jenž pravil, že i zpívající okupanti jsou pořád okupanti.

Co na to Zeman? " Pokud se nemýlím, tak pan poslanec Štětina v době Sovětského svazu s koňským spřežením projížděl Sovětský svaz a navštěvoval dokonce i zakázané zóny, takže jeho postoj je naprosto konzistentní." konstatovala hlava státu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Zeman lže podle Halo novin, reaguje europoslanec

A Štětina na oplátku prezidentovi nezůstal nic dlužen. "Pan prezident to má trochu popletený. A lže podle Halo novin," konstatoval europoslanec. V diskusi pod článkem se diskutující staví na stranu europoslance. Jedna účastnice diskuze ovšem dala najevo, že v prezidentské volbě volila někdejší senátorku a europoslankyni Zuzanu Roithovou, za což si od Štětiny vysloužila kritickou poznámku.

Štětina byl českým senátorem na Praze stejně jako Roithová a dnes je europoslancem stejně jako Roithová. Této dámy si prý navíc velmi váží, jenže je tu jedno "ale".

"Mám paní Roithovou rád. Byla přede mnou senátorkou v Praze 10 a byla přede mnou poslankyní EP. Byla by to dobrá prezidentka. Jenže si člověk musí uvědomit, komu bude jeho hlas scházet v závěrečném boji. V podstatě jste hodila hlas Zemanovi," napsal europoslanec diskutující dámě. A i ona přidala jednu odpověď navíc. "V časech prezidentské volby se často říkalo, že nemá smysl "dávat to" paní Roithové, protože nemá šanci a dost lidí tomu uvěřilo. Kdo ví, co by se dělo, kdy lidé této myšlence neuvěřili."

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…