Jaroslav Tvrdík prý složil funkci. Číňané odcházejí

27.02.2017 11:31

Čínská společnost CEFC, v Česku zastupovaná Jaroslavem Tvrdíkem, se stahuje z mediálního byznysu v Česku. Jak totiž informoval server Hlidacipes.org, Tvrdík složil svou funkci místopředsedy představenstva ve vydavatelství Empresa Media i v mediální agentuře Médea.

Jaroslav Tvrdík prý složil funkci. Číňané odcházejí
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaroslav Tvrdík, prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce

Podle serveru není tato změna ještě oficiálně zaznamenána v obchodním rejstříku. Informaci serveru ale na přímý dotaz potvrdil výkonný ředitel vydavatelství Empresa Daniel Köppl.

Celý text je ZDE

„Informaci potvrzuji, je to tak. Je to další potvrzení toho, že se posílila pozice Jaromíra Soukupa ve vedení společností Empresa Media a Médea,“ řekl Daniel Köppl.

Co přesně to znamená, nechtěl dále komentovat. Podle všeho je ale odchod CEFC z obou společností nyní v procesu; naplňuje se smluvní klauzule, jež oběma stranám dávala možnost do konce března 2017 zažádat o získání akcií zpět, respektive stažení investice.

„Kdyby pan Soukup chtěl skutečně vykoupit naše akcie, smlouva to umožňuje a je to záležitost jednoho dokumentu a dvou odstavců,“ řekl už vloni na podzim Tvrdík pro Echo24.

Jak Hlidacipes.org upozornil, původně CEFC usilovala o úplné převzetí obou firem. V Empresa Media (vydává mimo jiné časopisy Týden či Instinkt a provozuje TV Barrandov) získala nakonec CEFC 49% podíl, v Médee 30%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…