Jde do tuhého! Milion chvilek to rozjede. Křeček a ČT...

22.02.2020 17:55

A je to tady. Spolek Milion chvilek zahajuje svou štafetu demonstrací za zlepšení demokratické kultury v Česku. Všechno začne v Plzni.

Jde do tuhého! Milion chvilek to rozjede. Křeček a ČT...
Foto: Repro YouTube Neurazitelny.cz
Popisek: Mikuláš Minář

Aktivisté spolku Milion chvilek po listopadové demonstraci na Letné naznačili, co bude dál. Po dvou velkých akcích na Letné se má další aktivita projevit v sérii akcí v jednotlivých krajských městech.

Dne 25. února se demonstranti sejdou v Plzni. O půl páté odpoledne proběhne diskuse o tom, jaké Česko vlastně chceme. V sedm večer bude celá akce pokračovat na nejznámějším plzeňském náměstí – na náměstí Republiky.

„Proč právě teď? Protože jde do tuhého. Někomu může připadat, že se vlastně nic zásadního neděje. Opak je pravdou. Teď je ta chvíle postavit se na obranu demokracie. Když budeme jen nečinně přihlížet, kousek po kousku si naši zemi rozeberou vybraní politici. A velmi brzy to pocítíme úplně všichni. Do tuhého jde totiž rychleji, než se nám na první pohled může zdát,“ napsali aktivisté kampaně Milion chvilek pro demokracii na sociální síti Facebook.

Že opravdu jde o tuhého, to je podle členů spolku vidět třeba na tom, kdo se stal ombudsmanem. Stal se jím dlouholetý advokát a někdejší poslanec ČSSD Stanislav Křeček. Milion chvilek o Křečkovi mluví jako o muži, který v jeden čas neoprávněně používal titul JUDr., což dělal v 90. letech minulého století, ale ve skutečnosti ho získal až v roce 2005. Za minulého režimu chválil volby a v současnosti údajně popírá smysl instituce ombudsmana.

Vedle toho je podle spolku Milion chvilek ohrožena i pozice veřejnoprávních médií. Členy mediálních rad – České televize a Českého rozhlasu – by se totiž mohli stát lidé, o nichž aktivisté kampaně Milion chvilek pro demokracii pochybují, že budou hájit veřejnoprávní charakter těchto médií.

Milion chvilek pro demokracii startuje štafetu demonstrací

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…