Jde o útok proti mně, reaguje na aktivity oblastního sdružení ODS Nečas

06.02.2013 11:23

Místostarosta Prahy 10 a předseda místního sdružení ODS v Praze Záběhlicích Bohumil Zoufalík zaslal předsedům místních sdružení ODS dopis, v němž nabízí cestu ze současné krize ODS. Domnívá se, že již na lokálních úrovních je třeba najít silné osobnosti a ty následně podporovat, aby se s jejich pomocí strana obrodila. Současný předseda občanských demokratů obavy členské základny na jedné straně chápe, ale zároveň varuje před aktivitami kmotrů.

Jde o útok proti mně, reaguje na aktivity oblastního sdružení ODS Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Je to samozřejmě útok na mne, ale jsem přesvědčen, že zdrcující většina občanských demokratů má zdravý rozum a ví, o co jde," říká k aktivitě oblastního sdružení šéf nejsilnější vládní strany Petr Nečas ve vyjádření pro středeční Právo. Premiér poukazuje na skutečnost, že jde o aktivitu sdružení, kde hraje roli také Tomáš Hrdlička, muž často označovaný za kmotra pražské ODS.

Nečas kolem sebe kope

Premiér vyjádřil pochopení pro znepokojení, který zaznívá z členské základny ODS. Připomíná ale také, že od stranického sjezdu uplynul teprve krátký čas a změny, po kterých volají členové ODS se tak rychle projevit nemohly.

Místostarosta Prahy 10 a předseda místního sdružení ODS v Praze Záběhlicích Bohumil Zoufalík ovšem důrazně odmítá, že by byl někým řízen.

Zdůrazňuje, že Nečas žije ve virtuálním světě a na výtky reaguje toliko osobními útoky, ve kterých naznačuje, že některé procesy ovládají kmotři v pozadí.

Podle Zoufalíka to ale svědčí jen o tom, že předseda strany příliš netuší, co si počít a kope kolem sebe.

„Nikdy mě nikdo neřídil a řídit nebude. Možná mám hloupé názory, ale jsou moje. Nálepkování lidí je důkaz bezradnosti. Na moji poníženou prosbu členům ODS reaguje, že se jedná o útok na jeho osobu. To není normální. Začíná kopat kolem sebe. Nenechme se zastrašit," odpovídá pro ParlamentníListy.cz Zoufalík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…