Je dobře, že Dobeš odešel, myslí si většina lidí

01.04.2012 18:22

Průzkum společnosti SANEP ukázal, že podle většiny dotázaných bylo rozhodnutí ministra školství Josefa Dobeše opustit resort správné. Téměř nikdo mu ale nevěří důvody, pro které odešel.

Je dobře, že Dobeš odešel, myslí si většina lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Velká většina, 79,3 procenta respondentů, považuje odchod ministra školství Josefa Dobeše z vlády za správný a prospěšný pro české školství. Opačný názor zastává 11,4 procenta dotázaných.

S Klausem se neshodl skoro nikdo

Téměř 44 procent občanů zastává názor, že Dobeš byl spíše špatným ministrem školství. Podle názoru 29,6 procenta respondentů byl odstupující ministr školství tím nejhorším šéfem tohoto resortu v polistopadové éře. Naopak 13,2 procenta lidí s ním byly spokojeny, 3,6 procenta se shodují s prezidentem Václavem Klausem na tom, že se jednalo o nejlepšího ministra od roku 1989.

Názor, že Dobeš odstoupil ze svého postu zejména kvůli problémům s čerpáním evropských fondů a což mu bylo vyčítáno i v rámci vládní koalice, sdílí  31,5 procenta dotázaných. Pro 29,3 procenta respondentů jsou hlavním důvodem rezignace ministra problémy vyvolané nezvládnutými školskými reformami. Více jak pětina respondentů je přesvědčena, že Dobeš odešel kvůli nezvládnutí projevů dlouhotrvající nespokojenosti ze strany studentů a školských odborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…