Je dobře, že Jágr dostal reflexi. Zradil číslo 68. Záruba rozebral kauzu Hudáček

12.01.2024 15:32 | Monitoring

Hokejový brankář Július Hudáček po dvou dnech skončil u Rytířů Kladno míří do Německa. Příchod gólmana totiž vyvolal odpor fanoušků a některých bývalých hokejistů kvůli jeho působení v ruské KHL a ruské agresi na Ukrajině. Robert Záruba, šéfkomentátor sportu České televize v rozhovoru pro Český rozhlas uvedl, že Kladno svůj postup v této věci dostatečně nedomyslelo a Hudáček bude situaci chtít řešit soudní cestou, ale ne s klubem.

Je dobře, že Jágr dostal reflexi. Zradil číslo 68. Záruba rozebral kauzu Hudáček
Foto: Wikipedia
Popisek: Robert Záruba

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57765 lidí
Kladno s Hudáčkem rozvázalo spolupráci po turbulentní reakci fanoušků, kterým se nelíbilo, že poslední sezónu strávil v kazašském týmu Barys Astana, který je součástí Kontinentální hokejové ligy.

Jak Hudáček avizoval, vše bude mít zřejmě soudní dohru, Záruba naznačil s kým: „On se nechce soudit s Kladnem, ale s těmi lidmi, kteří ho podle jeho názoru pomluvili nebo mu zhoršili jméno, a tím pádem vyjednávací pozici. Ty chce žalovat. Vím, že k tomu sháněl právníka. Jestli nějaký právník tento případ vezme a zažaluje, je jiná věc. Ale ten záměr tam je,“ přiblížil Záruba.

Podpořil Hudáček podle Záruby jako hráč KHL Putina? „Myslím, že on osobně to nikdy neudělal. Neznám takový případ, ale účastnil se akcí, kde to určitě proběhlo. Protože už jenom tím, že startujete na stadionu, kde vás vítá velké písmeno Z, tak to samo už o něčem vypovídá. Ale vy jako hráč s profesionální smlouvou nemůžete říct, tak pardon, pánové, tady já hrát nebudu. To prostě nejde,“ uvedl šéfkomentátor České televize.

Záruba věří tomu, že úmysly Júlia Hudáčka, který tvrdí, že Rusko nikdy nepodporoval, byly upřímné. „Jeho výpověď je upřímná, ale bohužel on se na tom prostě podílel, byť tedy nevědomky,“ dodal Záruba.

Původním úmyslem Kladna bylo oddělit politiku od sportu a nevnímat ji, odpovídá Záruba na otázku, proč extraligový hokejový klub Rytíři Kladno sáhl po hokejistovi Hudáčkovi. Zmiňuje i snahu pomoc klubu v těžké situaci. „Kladnu se totiž zranil Adam Brizgala, velmi nadějný brankář, který už nakoukl do kabiny národního mužstva a na kterém měla stát celá sezona. Hledal se tedy druhý brankář, který by klubu pomohl. A protože Július Hudáček ve stejné době hledal angažmá někde v české extralize...“ uvedl.

„Kladno jednoznačně úplně nedocenilo význam toho kroku. Nikoliv sportovní význam, ten si myslím, že je v pořádku, ale ten význam společenský,“ uvedl Záruba s tím, že Kladno zkrátka „nedomyslelo“, co z toho může vzniknout a jaký odpor ze strany fanoušků a některých sportovců může přijít.

Souhlasí se slovy svého televizního kolegy experta Milana Antoše, který psal na Sport.cz, že to přímo konkrétně nedomyslel Jaromír Jágr. „Myslím, že ano. Bohužel. To se prostě stalo. On si možná neuvědomil, že Astana je opravdu součást KHL, která se staví k té současné válečné agresi tak, jak se staví. To znamená s plnou podporou, až propagací ruských vojenských sil, které ten konflikt vedou. A tohle si zřejmě Jaromír Jágr neuvědomil. A bylo dobře, že dostal zpátky tu reflexi, že hráč, který si vybral na dres tohle číslo, tak vlastně tímhletím ho trošku znehodnotil, zradil. A je dobře, že to vzal zpátky,“ doplnil Záruba.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Americký hokejista v Klaně nevadí?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenikolkamor , 12.01.2024 18:15:06
Americký hokejista Chris Martenet v Klaně nevadí? Jeho rodná země vraždí po celém světě statisíce nevinných civilistů (Jugoslávie, Libye, Irák, Sýrie, Afganistán, dnes Jemen a další) a to zfanatizovaným fanouškůn Kladna a také pošahanému Haškovi absolutně nevadí. Dvojí metr, jak vyšitý.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…