Je fajn, že premiér Babiš mění názor, řekl v souvislosti se zdaněním bank Jan Hamáček

29.04.2019 15:12

Zavedení sektorové daně pro banky prosazuje již dlouhodobě sociální demokracie, nyní její zavedení připustil i premiér Andrej Babiš, který ještě v polovině dubna zdanění odmítal. Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček na svém facebooku přivítal, že premiér změnil názor.

Je fajn, že premiér Babiš mění názor, řekl v souvislosti se zdaněním bank Jan Hamáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

„Když jsme přišli s návrhy, které pomohou rodinám s dětmi nebo důchodcům, všichni se nás ptali, kde na to chceme v rozpočtu vzít peníze. Navrhli jsme zdanění bank,“ píše Hamáček.
 
Sociální demokraté navrhují zvýšit daň pro banky z 19 na 25 procent, to by mělo do rozpočtu přinést až 14 miliard korun ročně. S tím ale premiér Babiš nesouhlasil a odmítal o tom se sociálními demokraty jednat. Názor na sektorovou daň změnil podle ČT až poté, co Hamáček představil návrh ministryni financí Aleně Schillerové. „A je fajn, že premiér Babiš mění názor a souhlasí,“ podotýká předseda ČSSD. 
 
 
„Proč je sektorové zdanění bank tak důležité? Banky, které rok od roku rekordně bohatnou, odvádějí velkou část svých zisků do zahraničí. Tomu chceme zabránit. Máme také spočítáno, že by bankovní daň přinesla do rozpočtu okolo 14 miliard korun. Získané peníze bychom mohli využít kupříkladu na podporu seniorů a rodin s malými dětmi,“ stojí na facebooku ČSSD
 
„Nevím jak vás, ale mě prostě štve, když čtu pod sebou dva články, kdy první mluví o rekordních ziscích bank a druhý o tom, že mají senioři či rodiny s dětmi problém koupit jídlo nebo léky. S tím se smiřovat nechci a věřím, že ani nikdo z těch, kdo mě zde sledujete,“ uzavírá Jan Hamáček. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…