Je konec. Kalousek potopil Pavla Fischera

01.01.2023 16:50 | Ze sítí

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ve svém dnešním novoročním tweetu uvedl, že v prezidentských volbách bude volit Danuši Nerudovou. Ještě před nedávnem však hovořil o senátoru Fischerovi.

Je konec. Kalousek potopil Pavla Fischera
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„A máme tu rok 2023… Už je to dvacet let, co jsem prezidentem republiky volil Petra Pitharta. Tenkrát to, bohužel, nevyšlo. Letos budeme oba, Petr i já, volit profesorku Danuši Nerudovou. Tentokrát to určitě vyjde,“ sdělil někdejší poslanec topky Miroslav Kalousek.

Ještě před nedávnem přitom Kalousek tvrdil, že bude volit senátora Pavla Fischera. A právě to mu připomněl novinář Josef Kopecký. „Netvrdil jste ještě nedávno novinářům – i mně –, že budete v prvním kole volit senátora Pavla Fischera? To je řečnická otázka, protože vaše opakovaná vyjádření jsou dohledatelná,“ napsal.

„Byl by vynikající prezident. Bohužel si myslím, že nemá šanci na druhé kolo. A já bych byl moc rád, kdyby druhé kolo nebylo Babiš – Pavel. Šance, že by mohlo být Nerudová – Pavel, není nulová,“ odvětil Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…