Je mi nesmírně líto, že to nevyšlo, oznámil Hofer krátce po uzavření volebních místností

04.12.2016 18:28

Příštím rakouským prezidentem bude s velkou pravděpodobností někdejší šéf Zelených Alexander Van der Bellen. Informují o tom přední rakouské deníky Der Standard a Die Prese. Podle serveru deníku Der Standard vede Bellen nad kandidátem Svobodných Norbertem Hoferem v poměru 53,5 procenta hlasů ku 46,4 procenta hlasů. Na sociální síti Facebook už porážku uznal i sám Hofer.

Je mi nesmírně líto, že to nevyšlo, oznámil Hofer krátce po uzavření volebních místností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouský prezidentský kandidát Norbert Hofer

„Milí přátelé! Chtěl bych vám poděkovat. Neskutečně jste mě podporovali a mně je nesmírně líto, že to nevyšlo,“ zahájil v krátké zprávě svým voličům Hofer. Ačkoli se ještě sčítají hlasy a definitivní výsledky budou jasné až v úterý, průběžné výsledky hlasování ukazují, že Alexander Van der Bellen vede nad Norbertem Hoferem tak významně, že je jeho vítězství takřka jisté.

Server deníku Die Prese prozrazuje, že v květnu, kdy Alexander Van der Bellen vyhrál jen o pár tisíc hlasů, byl rozdíl hlasů v tomto okamžiku sčítání mnohem těsnější. Průběžné výsledky tehdy ukazovaly, že Hofer prohrává jen o necelé jedno procento hlasů. Hofer tehdy obdržel asi 49,65 procenta a Bellen nad ním vedl se ziskem 50,35 procenta hlasů. Souboj byl tedy mnohem těsnější.

Celou zprávu naleznete zde.

Kupříkladu v Salzburgu průběžné výsledky ukazují, že Bellenovi připadne 60,02 procenta hlasů, a to ještě bez započtení korespondenčních hlasů. To je asi o 1,114 procenta více než v květnových volbách.  

Norbert Hofer tedy cítí, že mu vítězství stále více uniká. Už takřka nemá šanci ztrátu dohnat. „Alexanderu Van der Bellenovi blahopřeji k úspěchu a prosím všechny Rakušany, aby táhli za jeden provaz a pracovali společně. Všichni jsme Rakušané bez ohledu na to, jak jsme se rozhodovali u volebních uren. Ať žije náš domov – Rakousko. Váš Norbert Hofer,“ napsal kandidát Svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…