Je nám zima, zapálíme to tu, vyhrožují prý běženci v Německu. A Martin Konvička k tomu něco připsal

18.10.2015 18:46

Server iDnes.cz přinesl informaci, podle které začíná na uprchlická centra u Severního moře doléhat zima, což přináší do táborů další problémy. Obyvatelům ve stanech prý totiž často nefunguje topení a oblečení i postele mají zvlhlé. Došlo už i na vyhrožování se židlí v ruce. Slovy Martina Konvičky, který dlouhodobě vystupuje proti přijímání uprchlíků: A řekl jim někdo, že po podzimu přijde zima? Pak že prý s mohamedány není sranda...

Je nám zima, zapálíme to tu, vyhrožují prý běženci v Německu. A Martin Konvička k tomu něco připsal
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Ještě před několika dny byli běženci vděční, že je Němci po dlouhé cestě přijali, starají se o ně, a cesta do Evropy tak nebyla zbytečná. Pobyt v provizorních uprchlických centrech však mnohým z nich ukazuje, že nový život může být o poznání složitější, než čekali, připomíná iDnes.

Když před pár dny napadl první sníh, bylo to prý pro mnohé běžence milé překvapení, protože na to nejsou zvyklí, a některé děti tak zažily svou první koulovačku. Klesající teploty a deštivé počasí, které nastává, se jim už ale tolik nezamlouvá.

Jak upozornil německý deník Die Welt, například v jednom zařízení poblíž Hamburku téměř nikdy nefunguje topení a problémy mají i s deštěm, neboť jim pak vlhne oblečení. „Někteří běženci už vyhrožovali, že své stany zapálí, aby se z nich dostali ven,“ popsal atmosféru v zařízení jeden z pomocníků s tím, že pro ženy a děti se aspoň povedlo přivézt stavební buňky, které se dají snáze vytopit. A podobné je to prý i v ostatních zařízeních.

Kapacity táborů jsou beznadějně plné

„Sedíme tu na sudu střelného prachu. Domníváme se, že to brzy ještě eskaluje. Za další vývoj už tady nemůžeme zodpovídat,“ vylíčila ředitelka tábora Schnackenburgallee, které podle magazínu Focus vyhrožoval jeden rozčílený migrant se židlí v ruce. Několik běženců se údajně dokonce pokusilo vtrhnout do kanceláří vedení tábora.

Do stanů míří uprchlíci bezprostředně poté, co německé úřady zaregistrují jejich žádost o azyl a následně pak v provizorních podmínkách, kde několik obyvatel sdílí jednu větší místnost, stavební buňku či stan, čekají na vyřízení žádosti. Po vyřízení všech záležitostí se pak mohou dočkat lepších životních podmínek.

„Přijímací centra fungují v každé spolkové zemi Německa a uprchlíky do nich úřady rozvážejí podle takzvaného königsteinského klíče, přičemž každá země musí přijmout určité procento běženců v závislosti na počtu obyvatel a daňových výnosů z minulých let,“ vysvětluje iDnes s tím, že letos už je kapacita zařízení vyčerpána, a to je na cestě podle odhadů až 800 tisíc nových potenciálních azylantů.

V některých zemích se kvůli běžencům vyklízejí vojenské objekty nebo jsou posíláni do starých obchodních středisek. Města se ale snaží migranty posílat i do školních tělocvičen a sportovních hal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…