Je to definitivní: Kabát kvůli čachrům s hlasy Ortelu vrací Českého slavíka

28.11.2017 21:25

Českého slavíka skupina Kabát vrátí pořádající agentuře. Cenu přijme nazpět jedině v případě, že agentura doloží skutečné počty hlasů pro Ortel a Kabát jich bude mít více.

Je to definitivní: Kabát kvůli čachrům s hlasy Ortelu vrací Českého slavíka
Foto: ANO
Popisek: Skupina Kabát

Pořadatel hudebních cen, Agentura Musica Bohemica, tak v úterý večer znovu hájil svůj postup s tím, že má prý právo zasáhnout, pokud dojde k organizovanému hlasování na podporu určitého subjektu, informoval o tom server iDNES.cz.

„Kabát si v této situaci nemůže Slavíka nechat. Ocenění musíme vrátit agentuře Musica Bohemica, která musí nám i veřejnosti vysvětlit, kolik Ortel dostal hlasů a kolik jich neuznali, protože mají prokázáno, že nebyly regulérní,“ uvedl manažer kapely Kabát Radek Havlíček.

Manažer kapely se dále také vyjádřil, že jejich snahou není na téhle nešťastné události vytřískat publicitu. „Dnešní vyjádření pořadatelů nestačí. Teď už je to matematika. Nelze sebrat všechny body, anulovat je a použít body z loňského roku. To je absurdní představa. Nechceme Slavíka teatrálně vracet. Jde o princip,“ dodal Havlíček.

Kapela Ortel a její lídr Tomáš Ortel prý dostali podporu nad rámec pravidel fair play. K tomu dospěla po důkladné analýze hlasování pořadatelská agentura Musica Bohemica. Rozhodla se tak, že započte skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali loni, kdy podobné porušení pravidel nezjistila.

Podle pravidel má organizátor právo zasáhnout, jestliže za pomoci sociálních sítí dojde k organizovanému hlasování na podporu určitého subjektu, a to nad určitou mez, která je v pravidlech popsaná.

Pravidla prý porušoval Tomáš Ortel v široce sdíleném profilu Českým slavíkem, kde lidi vyzýval, aby hlasovali z více mobilů, a nabádal je, koho mají umístit na další pozice. „Kdybychom toto připustili, změní se hlasování do ankety v souboj fanklubů, který z nich dokáže různými akcemi sehnat větší počet hlasů,“ dodali organizátoři.

„Slavíka máme v krabici, zítra ho chceme pořadateli předat. Bez fotografů, protože nestojíme o titulky, jak ho teatrálně vracíme. Není to gesto. Není to ani podpora kohokoliv, kdo by eventuálně mohl uspět. Jde o princip. Dokud to nebude vysvětlené hmatatelně,“ uvedli hudebníci z kapely Kabát. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…