Jedenáct procent? V Praze budeme mít víc, věřil Hřib

24.09.2022 15:38

Zdeněk Hřib (Piráti), který je stále ještě primátorem v hlavním městě ČR, naznačil, co by považoval za úspěch Pirátů v komunálních volbách a co by naopak chápal jako neúspěch. Promluvil také o vládě Petra Fialy (ODS).

Jedenáct procent? V Praze budeme mít víc, věřil Hřib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Před kamery ČT se na pirátské lodi, kde má nejmenší poslanecký klub svůj komunální volební štáb, postavil pražský primátor Zdeněk Hřib a naznačil, co by považoval za svůj volební úspěch v hlavním městě.

„Obhájit je vždy těžší než získat, to ví asi každý, kdo hrál někdy fotbal. Ale já bych v tuto chvíli chtěl poděkovat všem, kdo odevzdali hlas Pirátské straně, ať už v Praze nebo i jinde, ale především bych chtěl asi poděkovat všem lidem, kteří přišli k volbám,“ Poté posteskl, že komunální volby nepatří k těm nejpopulárnějším, ačkoli lidé rozhodují o svém nejbližším okolí, ve kterém budou žít.

„Co se týče výsledků, tak já nechci předbíhat. Průzkumy nám předpovídaly nějakých jedenáct procent, ale já jsem přesvědčen, že v Praze budeme mít víc. Ale pokud by to bylo pod deset procent, tak by to pro nás byl signál, že musíme přidat,“ pravil Hřib.

„Já můžu voličům slíbit, že ať už skončíme v koalici, nebo v opozici, budeme naplňovat program, pro který nás volili,“ pokračoval.

Nakonec věnoval pár slov i pětikoaliční vládě Petra Fialy (ODS), jejíž součástí jsou i Piráti.

„Asi bychom si měli vyjasnit jednu věc. Komunální volby nejsou referendem o vládě. Takže vládu neovlivní to, jaký ten výsledek bude,“ pravil Hřib.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…