Jednání hejtmanů v Jihlavě se zúčastní premiér Petr Nečas

20.03.2013 15:11

Čtvrtečního jednání Rady Asociace krajů v Jihlavě se zúčastní premiér Petr Nečas (ODS). ČTK to dnes potvrdil Miloš Němeček z Asociace krajů ČR. Premiér by podle něj měl s hejtmany, převážně členy opoziční ČSSD, zřejmě jednat o penězích z evropských fondů.

Jednání hejtmanů v Jihlavě se zúčastní premiér Petr Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas v zajetí novinářů

Jednání by se podle Němečka mohlo týkat možností převodu části peněz z velkých národních programů do regionálních operačních programů, což by umožnilo čerpat přidělené prostředky. Premiér byl na jednání hejtmanů zván dlouhodobě, dodal Němeček. "Dlouho mu to nevycházelo, pro tentokrát pozvání přijal," řekl.

Jednání o evropských dotacích i o budoucnosti pošty

Ministerstvo financí kvůli chybám nově pozastavilo proplácení evropských dotací u regionálních programů ROP Jihozápad, ROP Severovýchod a ROP Moravskoslezsko. Jeho audit zjistil při čerpání více chyb, než dovolují pravidla EU. Proplácení dotací není podle vedení dotčených ROP ale ohroženo. Projekty jsou předfinancované z českého státního rozpočtu, takže příjemci dotací prý nemusejí mít obavy, že by peníze nedostali.

Zasedání Rady Asociace krajů ČR se zúčastní i prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel a generální ředitel České pošty Petr Zatloukal. "Agenda setkání obou pánů s hejtmany je spíš v jejich rukou. Nicméně lze očekávat, že by se mohla například projednat otázka budoucnosti venkovských poboček České pošty," uvedl Němeček. Další program třetího jednání Rady Asociace krajů ČR kancelář Asociace nezveřejnila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…