Jednání o revizi vládního programu se může kousnout, přiznal John

10.04.2012 11:44

Opatření ke snížení rozpočtových schodků nejsou pro Věci veřejné problém. Novinářům to během úterního jednání vedení nejmenší vládní strany řekl její předseda Radek John. Mnohahodinové koaliční vyjednávání čeká odpoledne o revizi vládního programu. Informuje ČTK.

Jednání o revizi vládního programu se může kousnout, přiznal John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Grémium VV zasedalo od rána. Později odjeli ministři VV Kamil Jankovský a Pavel Dobeš se stranickým mandátem na jednání ekonomických ministrů. "My jsme nikdy neměli problém s tím, že jsme rozpočtově zodpovědní. Domluvy o snížení výdajů začaly před několika měsíci a dnes jde jenom o finalizaci," uvedl John.

Ve hře je například zvýšení daně z přidané hodnoty nebo nižší valorizace důchodů. Podle Johna by neměl být problém, pokud nebude "totální rozpor" v nějakém detailu. Dohodou na rozpočtových opatřeních podmiňují ODS a TOP 09 další trvání koaliční vlády potom, co VV od minulého týdne hrozí odchodem svých ministrů z kabinetu.

Vedení VV pokračovalo po odchodu svých ekonomických ministrů v jednání o revizi vládního prohlášení, kterou navrhl premiér Petr Nečas (ODS) a k níž mají VV podle Johna různé připomínky. Odpolední koaliční schůzka bude prý komplikovanější. "Tam se můžeme kousnout na jedné jediné stránce u jednoho jediného bodu," poznamenal John.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…