Jen idiot to nevidí! vychválil Miloše Zemana Ringo Čech

28.04.2015 9:36

Prohlášení Miloše Zemana, že nechce jít v zahraniční politice ve stopách Václava Havla, protože každý prezident by měl vytvořit stopu vlastní, vyvolalo vlnu kritiky, ale rovněž pochopení. Lidovky.cz přinášejí po sérii odsudků, jimž v různých obměnách dominovalo slovo „zadek“, i názory prezidentových zastánců.

Jen idiot to nevidí! vychválil Miloše Zemana Ringo Čech
Foto: Václav Fiala
Popisek: Prezident Zeman s klíčemi od Kraslic

Nejrázněji se vyslovil František Ringo Čech, známý umělec a bývalý poslanec, který se sympatiemi k prezidentovi nikdy netajil. Podle něj je zcela logické, že se každý prezident chová podle svého. „Prezident Zeman nedělá provýchodní ani prozápadní politiku. Prezident Zeman dělá pro českou politiku. Jen idiot to nevidí,“ uvedl Čech.

Jeroným Tejc, poslanec ČSSD, si myslí, že Miloš Zeman určitě patří k politikům, kteří si nenechají nic diktovat. Prezident, zejména pokud je silnou osobností, by podle něj měl prosazovat, co je podle něj pro republiku nejlepší, ačkoliv základní mantinely zahraniční politiky určuje vláda.

Jan Veleba, předseda Strany práv občanů, která ještě nedávno nosila v názvu přídomek „Zemanovci“ a vždy stála za prezidentem, dává prezidentovi stoprocentně za pravdu, že demokracie se má vyvážet obchodními a mezilidskými styky. „Havlův způsob byl pěknou ideou, ale idealistickým a romantickým pojetím, které nemělo šanci na úspěch,“ srovnal Zemanovu vizi s konceptem jeho předchůdce.

Senátor Zdeněk Škromach rovnou pro Lidovky.cz řekl: „Neumím si představit, že by Miloš Zeman, a tak to někdy vnímám v rámci médií, byl odpůrce či protivník lidských práv.“ Zeman je prý určitě větší realista než „někdy trošku naivní“ Václav Havel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…