Jen neschopní si stěžují na „zlý Brusel“, udeřila Pekarová. Rána. Vytáhli na ni Fialu a Eurostat

01.05.2023 17:45 | Ze sítí

Pekarová na Twitteru připomíná výročí devatenácti let od vstupu České republiky do Evropské unie. Evropskou unii vnímá jako základ prosperity České republiky. Ta musí být v EU aktivním partnerem. Vymlouvat se „na zlý Brusel“ Pekarová vnímá jako znak neschopnosti prosadit své zájmy, tato vláda se k Evropské unii staví jinak. Odpovědi na její příspěvek se různily, přišla i výzva k rychlejšímu přijetí eura.

Jen neschopní si stěžují na „zlý Brusel“, udeřila Pekarová. Rána. Vytáhli na ni Fialu a Eurostat
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Adamová Pekarová (TOP 09) na Twitteru hovoří při příležitosti výročí devatenácti let ode dne, kdy Česká republika vstoupila do Evropské unie, o jejích výhodách i nevýhodách. 1. května 2004 se Evropská unie rozrostla na společenství 25 členských států.

„EU je základem prosperity naší země. Musíme v ní být aktivními partnery,“ napsala Pekarová na Twitter s dodatkem, že vymlouvat se na „zlý Brusel“ je znakem neschopnosti. „Výmluvy ‚na zlý Brusel‘ jsem u minulých vlád vždy považovala pouze za přiznání neschopnosti prosadit náš pohled na věc,“ uvedla. Předsednictví ČR podle ní však ukázalo, že vláda premiéra Petra Fialy k věci přistupuje jinak.

 

 

Pekarová dále připomíná výročí a zmiňuje, že členství České republiky v Evropské unii s sebou nese jak výhody, tak i nevýhody. „Naše členství přináší nesporně mnoho výhod, ale zároveň samozřejmě vnímáme i kritiky, kteří říkají, že to je organizace, která není dokonalá,“ vnímá názory lidí Pekarová. Připomíná však, že mezi členské státy Evropské unie patří 27 zemí, které se mezi sebou musejí domlouvat, a je tak podle jejích slov přirozené, že mají různé názory.

„A jako každá věc na světě, ani Unie není dokonalá. Buďme proto víc aktivní v prosazování našeho vlastního pohledu na věc a našich zájmů,“ vyzývá lidi. I z tohoto důvodu má oslava tohoto výročí podle předsedkyně význam.

Uživatelé Twitteru na příspěvek s videem Pekarové reagovali různě. „Naprostý souhlas, jsme v EU, jsme tam, kam patříme, ale k dokonalosti a vyspělosti něco schází! Vyspělé země platí eurem, zaostalé platí bankám a směnárnám, kolik za rok vyhodíme oknem? Jak dlouho se budeme držet zuby nehty lokální měny?“ vyjádřil s Pekarovou souhlas jeden z uživatelů společně i s pobídkou k urychlení procesu přijetí eura.

 

 

Nesouhlasí uživatelka Monika. Podle ní Evropská unie připravila Českou republiku o soběstačnost. „EU nás zbavila soběstačnosti, nařizuje všem, co a kam mají státy vyvážet a dovážet (něco máme, většinou vyvezeme, abychom mohli zase koupit od jinud, dráž a v horší kvalitě)… Co mě na EU baví, je možnost cestovat a pracovat po Evropě,“ uvádí aspoň dvě pozitiva členství České republiky v Evropské unii.

 

 

„Ježíši, už tady na mě zase vyskočila a já myslela, že aspoň dnes, ve svátek, bude od svazačky pokoj! Je jí všude pořád více a více,“ zděsila se příspěvkem Pekarové jiná uživatelka, k Evropské unii se však nevyjádřila.

 

 

„Základem prosperity je práce, půda a kapitál. Základem EU byl volný obchod s uhlím a ocelí. Lidé s Vaším chápáním těchto principů ničí tuto zemi, ekonomiku i vztahy mezi státy,“ vyčítá Pekarové další uživatel.

 

 

Další zase staví do souvislosti nedávný výrok premiéra Petra Fialy o tom, že bude překontrolovávat údaje zaslané Eurostatu. Podle definice Pekarové by se to podle uživatele Twitteru dalo vnímat jako ona neschopnost, o které mluvila. „Tedy stížnost na údaje od e.stat.uřadu je přiznání neschopnosti? Nebo to je jiný případ?“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

a to se ještě parta ve složení, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNorma1 , 01.05.2023 18:55:19
Pekarová Adamová, Lipavský a Langšádlová chystají teď v květnu do Washingtonu......Lipavský tam bude mít projev.....to zase bude ostuda......

|  15 |  0

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…