Ještě, že nemám křišťálovou kouli. Daniel Korte objasnil čtenáři, jak s námi zatočí Babiš a jak to dopadne s islamisty

04.07.2015 11:24

Do ostré kritiky ministra financí Andreje Babiše se pustil poslanec TOP 09 Daniel Korte. Využil k tomu příležitost, kterou mu na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz poskytl čtenář, kterého zajímalo, zda existuje přímá úměra mezi nárůstem příjmu Agrofertu a tím, že Babiš má možnost řadu věcí ovlivnit jako ministr financí. Korte také krátce a ne příliš povzbudivě odpověděl na otázku týkající se budoucnosti islamistických radikálů.

Ještě, že nemám křišťálovou kouli. Daniel Korte objasnil čtenáři, jak s námi zatočí Babiš a jak to dopadne s islamisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Korte v odpovědi na otázku týkající se ministra financí uvedl, že „Babiš je svým Agrofertem přisátý na veřejné peníze ... jako pijavice na tučné lýtko. Stačí připomenout tu miliardu z Českých lesů, onde pět miliard z podpory řepkového biolihu,“ uvedl. Obává se také, že až se Babišovi podaří prosadit elektronickou evidenci tržeb, bude mít dokonalou evidenci o skladbě sortimentu, odbytu, tedy vše o veškeré své konkurenci. „A pak teprve s nimi zatočí!“ obává se poslanec.

Poukázal na to, že v civilizovaných zemích platí, že vstoupí-li podnikatel do politiky, odevzdává svůj majetek do svěřeneckého fondu a nemá žádnou možnost s ním manipulovat či aktivity svých firem nějak ovlivňovat. „A navíc: po dobu pobytu v politice se jeho firmy vůbec NESMĚJÍ ani ucházet o veřejné zakázky. Jenže my jsme v Babišstánu,“ povzdechl si poslanec a poukázal na Babišův výrok, kterým poukázal na to, že jej lidé zvolili, i když všichni věděli, že má střet zájmů.

Celý text otázky a odpovědi je ZDE

Čtenář, který se podepsal pouze jako „žabka“, se Korteho zeptal, kam podle něj povedou boje, které mezi sebou vedou jednotlivé skupiny islamistických radikálů. „Mě napadají dva scénáře. Jeden, který je lepší pro nás – pobijí se navzájem. Horší – největším radikálům tím stoupne sebevědomí a Bůh nás pak ochraňuj,“ vyjádřil čtenář své obavy. Poslanec reagoval jen krátkým posteskem: „Bohužel nemám zrovna po ruce křišťálovou kouli. Anebo bohudíky?“

Celý text otázky a odpovědi je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…