Jestli Češi vymažou Havla… Fero Fenič pohrozil

29.03.2019 17:15

Hostem Barbory Tachecí v pořadu Osobnost Plus Českého rozhlasu byl producent a zakladatel Febiofestu Fero Fenič. V rozhovoru se netajil tím, že momentálně je Čechy hodně zklamán.

Jestli Češi vymažou Havla… Fero Fenič pohrozil
Foto: Wikipedia
Popisek: Fero Fenič.

Fenič se netají tím, že z Česka utíká. „Myslel jsem tím to, že se snažím vyvažovat pobyt v Česku tím, že hodně cestuji. To mi pomáhá se dostat do nadhledu, vnímat některé věci méně emotivněji. Skutečně bych řekl, že několik posledních let  trávím několik měsíců z roku na různých zahraničních cestách,“ poznamenal Fenič. A odešel by úplně? „Muselo by dojít k odklonu od těch principů, které jsme začali budovat po sametové revoluci, odklon od Evropské unie, to je pro mě zásadní věc,“ dodal. 

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

Signálem pro jeho odchod by mohlo být i to, kdyby se zpětně přejmenovalo Letiště Václava Havla na Letiště Ruzyně. „Dokud tam to jméno bude viset, budu vědět, že tato země respektuje myšlenky, které prosazoval Václav Havel,“ sdělil muž, jenž byl autorem petice, která žádala přejmenování ruzyňského letiště po skonu prvního českého prezidenta. „V naší zemi je možné všechno. Připouštím i to, že tato země bude tak zmanipulovaná, že udělá czexit. Nevidím tady dostatečně silné reprezentanty těch demokratických hodnot, ke kterým jsme se původně přihlásili,“ sdělil Fenič, jenž sleduje iniciativu za návrat k původnímu názvu letiště. 

„Je vidět, jak lze změnit atmosféru a názor lidí… Vidíme to s příchodem prezidenta Miloše Zemana nebo premiéra Andreje Babiše. To bych také nevěřil, že to takhle rozdělí,“ dodal Fenič, jenž v jednom z minulém rozhovorů uvedl, že se v Češích zmýlil tím, že si za hlavu státu zvolili Zemana. Doslova řekl, že vzdělaný národ by si nezvolil počůrávajícího se staříka. „Byla to nešťastná formulace,“ dodal se slovy, že se domnívá, že mnozí lidé volili s Milošem Zemanem známou tvář. Evropu pak vnímá jako unavený a vyčerpaný kontinent. 

O slovech Fera Feniče jsme psali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…