Jestli mi něco na vládních opatřeních vadí nejvíc, tak je to nesrozumitelnost a nelogičnost, míní Jurečka

01.02.2021 21:06

Poslanec a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka se na facebooku pozastavil na vládními opatřeními. Podle něj nedávají smysl a chybí logické odůvodnění opatření na základě dat. „Nic takového vláda bohužel nepředstavila,“ říká Jurečka.

Jestli mi něco na vládních opatřeních vadí nejvíc, tak je to nesrozumitelnost a nelogičnost, míní Jurečka
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předsedové tří koaličních stran po podepsání memoranda

„V KDU-ČSL si myslíme, že by se vláda měla věnovat především místům nejčastějšího přenosu covidu, a to jsou kontakty na pracovišti a ne na sedačce lanovky! Tedy je potřeba větší spolupráce a podpora zaměstnavatelů a také lidí, kteří zodpovědně zůstanou s covidem a v rámci karantény doma! Bohužel ti, kteří se zachovají zodpovědně, bojuji s velkým výpadkem příjmu a stejně tak zaměstnavatelé, kteří nesou náklady nemocenské! Toto vláda neřeší a utahuje šrouby tam, kde to už nemá smysl,“ uvedl Jurečka. 
 

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí
Podle něj by bylo lepší, kdyby vláda řekla: "Omezujeme to a to proto, že z dat nám vychází, že mezi nejčastější příčiny přenosu covidu patří nakupování. Navíc problematické jsou tyto a tyto typy obchodů." To by prý chápalo mnohem víc lidí, proč tak vláda rozhodla, ale to se neděje. 
 
Na závěr se také podělil se svoji poslední zkušeností při návštěvě obchodu s dětským zbožím. „Jdete do otevřeného obchodu s dětským zbožím, ale ponožky velikosti 40 vám už odmítají prodat, 39 ještě ano, ale 40 už ne. Dle vlády už asi to 12-ti leté dítě není dítě,“ podotýká Jurečka. 
 
Obchody s dětským oblečením a obuví mohou být otevřené opět od 19.ledna ve všech typech obchodu. Současně s nimi dostalo výjimku také papírnictví. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…