Jestli se Babiš dostane k moci, umete cestičku pro své podniky. Budeme ho kontrolovat, slibuje Pirát Michálek

04.12.2017 22:52

Šéf pirátské frakce Poslanecké sněmovny Jakub Michálek vyjádřil své obavy z toho, že Andrej Babiš bude v legislativě umetat cestičku vlastním podnikům. „Naším hlavním úkolem je teď kontrola moci a mocných,“ řekl.

Jestli se Babiš dostane k moci, umete cestičku pro své podniky. Budeme ho kontrolovat, slibuje Pirát Michálek
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

Policejní jednání o vydání poslanců Babiše a Faltýnka z hnutí ANO je opět v plném proudu. Podle Michálka všechny doložené informace nasvědčují tomu, že skutečně došlo k dotačnímu podvodu. „Není možné, aby měl miliardář jiné zacházení než zbytek republiky. Podle mého názoru budou oba poslanci vydáni soudu,“ řekl v rozhovoru pro deník TÝDEN.cz.

Na otázku, zda si myslí, že by vláda Andreje Babiše mohla získat důvěru, si ale netroufá odpovědět. Jedno ví ale jistě, pokud se Babiš dostane k moci, ponese to s sebou určitá rizika. „Je zde riziko, že obsadí veřejnoprávní média, dozorčí rady státem vlastněných firem a bude v legislativě umetat cestičku vlastním podnikům, na což doplatí stát, občanská společnost, konkurenční podnikatelé i spotřebitelé,“ varuje Michálek a dodává, že Babišovu jednobarevnou vládu Piráti rozhodně nepodpoří.

Původní zdroj ZDE.

Pokud se stane premiérem trestně stíhaný člověk, znamenalo by to prý pro Česko výrazné posunutí morální hranice. „Zásadně by to snížilo důvěru veřejnosti ve fungování státu a smazalo by to dosud aspoň formálně čitelnou hranici mezi normálními lidmi a zločinci,“ míní.

O tom, že hnutí ANO utvořilo ve sněmovně koalici s KSČM a SPD, si myslí Jakub Michálek prý jedno jediné. „Tato koalice má úplně jiné priority než my. Prosazujeme svobodnou, vzdělanou a digitálně propojenou společnost. Teď je naším hlavním úkolem kontrola moci a mocných,“ uzavřel Michálek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…