Jezdit v Praze 30 km/h? Ne, 120 km/h! Nová akce roste

10.04.2023 8:50 | Ze sítí

Již několikrát byla pražská magistrála blokovaná aktivisty, kteří chtějí, aby se v Praze nedalo jet rychleji než 30 km za hodinu. Proti těmto lidem pak vznikla satirická skupina 120 pro Prahu. Aktivistům se směje například za to, že říkají, že se kvůli autům bojí o své děti, ale pak je s sebou berou na protesty na magistrále. A ozvalo se také, že by policie neměla aktivisty chránit. Zvlášť, když jinde je mají za zločince a teroristy.

Jezdit v Praze 30 km/h? Ne, 120 km/h! Nová akce roste
Foto: Repro Twitter
Popisek: Aktivisté i s dětmi pochodují magistrálou

Již několik dní trvají protesty aktivistů na magistrále. Ti usilují o to, aby byla ve městě plošně zavedena maximální rychlost 30 kilometrů za hodinu. Od toho si slibují „zklidnění dopravy“, úbytek dopravních nehod i její větší plynulost.

Aktivisté blokují magistrálu za ochrany městské policie
Zdroj: FB

V protestech se angažují například pražští Zelení, třeba zastupitel Matěj Michalk Žaloudek z Prahy 3, který postoje aktivistů vysvětloval v DVTV nebo i v ČT.

Že aktivisty narušující dopravu chrání policie, považuje za skandální předseda Motoristů sobě Petr Macinka. „Suverénně nejtrapnější okamžik Policie České republiky a všech českých policistů v naší moderní polistopadové historii. Extremisté z Extinction Rebellion (a na ně napojených buněk nebezpečných zelených fundamentalistů) si z nich již vyloženě dělají UŽITEČNÉ IDIOTY,“ míní předseda komunální strany.

Připomíná, že ve Velké Británii už byla Extinction Rebellion označena dokonce za teroristickou organizaci. „Znovu připomínám, že hlavní organizátor těchto blokád (Arne Springorum) je ve Velké Británii soudem odsouzený zločinec,“ zmínil.

„Je mi upřímně líto všech řadových českých poldů, kteří budou tomuto a všem dalším teroristickým útokům na pražskou veřejnost poníženě muset ‚Pomáhat a chránit‘ jejich organizátory. Možná by stálo za to se nad tím ještě zamyslet, zda máte zapotřebí sloužit nepočetné skupince náboženských fanatiků vydírat veřejnost a terorizovat život ve velkoměstě. Zda má Policie České republiky opravdu být součástí páchání činnosti, v jejímž důsledku opakovaně dochází k mnohamilionovým škodám a jejíž dopady nepochybně přesahují region… Stejná úvaha také pro civilní kontrarozvědku BIS,“ vyzývá bezpečnostní složky.

Kromě toho jako výsměch aktivistům vznikla satirická skupina 120 pro Prahu. Proti aktivistům vystupuje s hesly jako „30 jezdí komunista“ nebo „Auta jsou od toho, aby se jezdilo a ne se s nimi plazilo!“. Upozorňuje i na absurditu toho, že aktivisté, kteří se údajně bojí, že jejich děti přejede auto, je klidně berou s sebou na protesty na magistrálu.

Ironické je, že o tuto satirickou skupinu je větší zájem než o aktivisty, alespoň na Twitteru. Zatímco „poslední generace“ je téměř o rok starší účet, má o polovinu méně sledujících než recesisté z „rychlé generace“.

Počty sledujících na twitteru:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…