Jihoafrický soud uznal Krejčířovu vinu v případu pokusu o vraždu a únos

24.08.2015 13:16

Soud v Johannesburgu dnes uznal vinu Čecha Radovana Krejčíře v případu pokusu o vraždu a únosu. Pro Krejčíře je to vůbec první odsouzení v Jihoafrické republice. O verdiktu informoval zpravodajský portál eNCA. Výše trestu prozatím oznámena nebyla. Případ se týká únosu a mučení bratra drogového dealera, jenž zmizel i s 25 kilogramy pervitinu, který podle obžaloby pro českého podnikatele převážel. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl. České televizi po dnešním rozhodnutí soudu řekl, že lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou.

Jihoafrický soud uznal Krejčířovu vinu v případu pokusu o vraždu a únos
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Soud ve verdiktu uvedl, že Krejčíř je vinný z únosu, pokusu o vraždu a také z pokusu o držení drog. Jeho blízký spolupracovník Desai Luphondo byl uznán vinným z držení drog.

Krejčíř podle obžaloby spolu s několika dalšími lidmi unesl, mučil a pokusil se zabít Bhekiho Lukheleho. Ten Krejčíře u soudu označil za muže, který ho kopal a poléval vroucí vodou. Podle prokuratury tak chtěl Krejčíř zjistit, kde se nachází Lukheleho bratr, jenž zmizel i s 25 kilogramy pervitinu, které údajně pro českého podnikatele převážel.

Soudce Colin Lamont prohlásil, že přijal výpověď Lukheleho a věří tomu, že byl unesen, čtyři dny zadržován a mučen. Dodal také, že Lukheleho identifikaci Krejčíře potvrdili další svědci.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Přesídlil tam ze Seychel, kam utekl o dva roky dříve před policejním vyšetřováním v Česku. V Jižní Africe, kde je spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován. Ve vlasti byl mezitím odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…