Jindřich Šídlo našel muže s maskou a čínskou přezdívkou. Spolu si dělali srandu z Ovčáčka a všech na Hradě

08.09.2019 12:20

„Našli jsme ho!“ hlásá titulek serveru Seznamzprávy.cz a připojuje video se Zemanovým ztraceným poradcem Jie Ťien-mingem ve Šťastném pondělí. Ten zde vysvětluje, proč jde po mluvčím prezidenta Miloše Zemana Jiřím Ovčáčkovi. Nic ale není, jak se na první pohled zdá – celý rozhovor si z případu Ťien-minga tropí legraci. Šéfkomentátor serveru Jindřich Šídlo si totiž povídá ve skutečnosti s mužem, který nechce odhalit svou pravou identitu a který to Ovčáčkovi na Twitteru pořádně opepřil.

Jindřich Šídlo našel muže s maskou a čínskou přezdívkou. Spolu si dělali srandu z Ovčáčka a všech na Hradě
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfreportér SeznamZpráv Jindřich Šídlo

Ovčáčkův twitterový účet už týdny spamují nejrůznější recepty nebo tipy na výlety. Za tím stojí glosátor české politiky, který pod jménem Jie vystupuje na Twitteru a vyzval k ignorování Jiřího Ovčáčka. „Všichni víme, že se Zemanovým mluvčím se nedá diskutovat. Ale vzhledem k tomu, že má hodně followerů a dosah, rád bych proměnil jeho účet v lifestyle blog. Pojďme u jeho tweetů diskutovat o receptech, o tipech na výlety a cestování, nebo o zkušenostech s telefony, počítači, auty…“ vyzval k proměně. A povedla se.

Muž, jenž nechce odkrýt svou identitu, se nyní dostavil na rozhovor s Jindřichem Šídlem s papírovou maskou skutečného Jie Ťien-minga na tváři.

„První díl nové sezóny si zaslouží speciálního hosta a tím je muž, jehož loni v Číně hledala delegace Pražského hradu a o jehož osudu není nic známo, až na to, že je tedy – pan Jie Ťien-ming,“ zahájil Šidlo dialog s mužem, který si zakrývá tvář maskou a jehož hlas je počítačově upraven.

Ten se představuje jako „internetová alternativa Jie Ťien-minga“. „Přišlo mi vtipné založit si profil na nějaké známé osobnosti, ze které měla jednu dobu půlka národa legraci,“ vysvětluje, proč se vydává za někoho jiného.

Stále se však neví, co se s Jie Ťien-mingem skutečně stalo, muž připouští, že legrace, kterou si nyní ze situace dělá, je tím pádem možná krutá. „Hodně krutý to bylo ale především pro fanoušky pana prezidenta,“ směje se.

Šídlo na to sarkasticky poznamenává, že je velká škoda, že se Jie Ťien-ming nedožil postupu Slavie, jejímž menšinovým majitelem je čínská společnost CITIC. „Je to velká škoda jako. Jak se klub snažil posunout dál... tak už se to dál nepovedlo,“ konstatuje falešný Jie Ťien-ming.

Na svém twitteru muž nosící masku ztraceného poradce má zhruba 15.5 tisíc sledujících. Díky tomu se mu podařilo změnit profil mluvčího prezidenta republiky v lifestylový blog. „Pan mluvčí, jak na Twitteru tak na Facebooku, nedělá dlouhodobě svou práci, kterou má,“ vysvětluje kriticky muž, co ho k zahlcení Ovčáčkových profilů na sociální sítí vedlo. A dočkal se rovnou i Šidlovy gratulace.

„Když jsem viděl, jak se Ovčáčkovi lidé snaží na sociální sítě psát argumenty a narážky, napadlo mě, že by jsme mu i s vašimi kolegy, třeba panem Rubšem a dalšími mohli psát věci, které s jeho tweety a statusy nemají vůbec nic společného,“ řekl – s tím, že Ovčáček prý má období, kdy tweetuje jen svaté obrázky, nebo nepíše vůbec. „Ale má i ty své záchvaty, kdy je schopný vyprodukovat dvacet nebo třicet tweetů za den,“ upozorňuje.

Šídlo závěrem zhodnotil, že tento „muž s papírovou maskou“ skutečného Jie Ťien-minga má slušnou šanci, že tato jeho činnost bude oceněna. Ale co potom... až si pak bude muset přijít pro cenu a vystoupit na veřejnosti se svou pravou identitou? „Něco bych vymyslel, abych se neprozradil,“ uzavřel neznámý politický glosátor s tím, že jeho odhalení je otázkou delší budoucnosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…