Jiří Paroubek píše o Ukrajině: Nemusíte být zrovna vojenským stratégem...

06.09.2014 18:25

Na Ukrajině jde skutečně o občanskou válku, napsal na svůj profil na ParlamentníchListech.cz expremiér a předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek. Na takové zjištění prý člověk nemusí být vojenským stratégem. Staví se tak za prezidenta Miloše Zemana, který tvrdí, že nejde o ruskou invazi, ale právě o občanskou válku.

Jiří Paroubek píše o Ukrajině: Nemusíte být zrovna vojenským stratégem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek připomíná Zemanovo vyjádření v tom smyslu, že chceme-li hovořit o situaci na Ukrajině, je třeba ji správně pojmenovat jako občanskou válku, nikoli jako ruskou invazi. Ta by podle prezidentových slov údajně vypadala zcela jinak.

„Není třeba být zrovna vojenským stratégem, aby se člověk dopátral toho, co veřejně řekl Miloš Zeman, a to, že jde skutečně o občanskou válku, nikoli o ruskou invazi, která by měla mnohem rychlejší průběh,“ píše Paroubek.

Svůj názor opírá například i o nechuť ukrajinských vojáků bojovat proti vlastním lidem. „Mnoho ukrajinských vojáků, pokud jsou povoláni, z armády utíká,“ uvádí s tím, že ze snímků zajatých vojáků je jasně vidět, že nechtějí bojovat proti vlastním lidem. „Nemají žádnou motivaci. A Jaceňuk a politici Západu je motivovat nedokážou,“ uzavřel krátký komentář Paroubek.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …