Jiří Svoboda píše Petru Žantovskému. Kvůli ČT

01.10.2023 7:07 | Komentář

Režisér Jiří Svoboda se rozhodl reagovat na sobotní komentář publicisty Petra Žantovského pro ParlamentníListy.cz týkající se České televize a jejího nového generálního ředitele Jana Součka.

Jiří Svoboda píše Petru Žantovskému. Kvůli ČT
Foto: Repro XTV
Popisek: Režisér Jiří Svoboda

Svoboda se ptá, zdali Žantovský sdílí taktéž Součkův pohled na moderátora Václava Moravce – tedy že Moravec je jakýmsi „rodinným stříbrem“ veřejnoprávní televize.

Režisér Jiří Svoboda svou reakci napsal na sobotní komentář publicisty Petra Žantovského pro ParlamentníListy.cz „Přikyvování jako veřejná služba ČT. Šarapatka a mediální tanec. Dvořáka vám už nevrátí, vzkazuje Žantovský“, v němž se Žantovský mimo jiné vyjadřoval k aktuální změně na postu šéfa veřejnoprávní televize.

S komentářem Žantovského dle režiséra nelze pro „pro zjevnou podjatost“ souhlasit. A že publicista v něm „opomenul čtenářům sdělit“ například Součkův návrh na „zvýšení koncesionářských poplatků ze současných 135 na 180 korun“.

Žantovský ve svém komentáři tvrdil, že proti novému generálnímu řediteli ČT „rozjel kampaň“ bývalý člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka. „Za normálních okolností by nad tím člověk mávl rukou a označil by celou věc za banální druh pomsty zhrzeného člověka, individua, které si poměrně dlouhou dobu žilo na příslušných poměrech jako člen Rady ČT. Mluvím o Zdeňku Šarapatkovi, což byl velký advokát Petra Dvořáka a také velmi radikální publicista. Proslul zejména články někdy opravdu až na pokraji slušnosti vyznívajícími o tehdejším prezidentu Zemanovi, s nímž má asi taky nějaký osobní účet. No a tento Šarapatka jako fantom české žurnalistiky, ačkoli novinář není, je učitel, má titul PaedDr., který se uděloval v bývalém Československu. Rozjel kampaň proti Součkovi,“ napsal Žantovský pro ParlametníListy.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…