Jiří X. Doležal: Komunisté jsou zcela nepoučitelní fašisté. Jakešův rozhovor pro ruská média to zase potvrdil

10.01.2017 21:51

Někdejší generální tajemník komunistické strany Miloš Jakeš si posteskl v rozhovoru pro ruská média, že Michail Gorbačov svou perestrojkou leccos zkazil, protože otevřel příliš mnoho prostoru ke kritice režimu. Podle Jiřího X. Doležala Jakeš ukázal, že i ve vysokém věku „jsou komunisté zcela nepoučitelní fašisté“.

Jiří X. Doležal: Komunisté jsou zcela nepoučitelní fašisté. Jakešův rozhovor pro ruská média to zase potvrdil
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milouš Jakeš

„Vídám Miloše Jakeše pravidelně u zastávky tramvaje na Vítězném náměstí. Je to sešlý stařec, který by už mohl mít kousek rozumu. Jeho nejnovější rozhovor pro ruské noviny však ukazuje, že komunisté jsou zcela nepoučitelní fašisté i ve věku, kdy už jsou jiní moudrými starci,“ soudí Jiří X. Doležal v komentáři pro Reflex.cz.

Jakeš přitom jezdí stejnými tramvajemi jako jeho čeští spoluobčané, a musí tedy vidět, že se v naší zemi žije líp než za komunistických dob. I přesto se Jakešovi zdá, že byl rok 1989 zradou na komunistech. A přestože takřka 30 let bere kapitalistický důchod, dovoluje si kapitalistický systém kritizovat. Musí vidět, jak zle si komunismus vedl v různých částech světa, a přece si stěžuje, jak je všechno špatně.

Doležal připomněl, že i navzdory čtyřiceti letům komunistické nadvlády je dobře, že jsme během sametové revoluce komunisty nevěšeli na lucerny.    

Celý komentář naleznete zde.

„Komunisté jsou prostě nepoučitelná holota, jež popírá pravdu. Nestoudní lháři, kteří odmítají vidět, že národu se bez nich daří mnohem líp a že jejich epocha byla jednou z nejhorších etap českých dějin – hned po nacistické okupaci. Popírají realitu, a ještě mají tu drzost kritizovat…,“ uzavřel Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…