Jiří X. Doležal zalistoval koránem a objevil tam tyto hrůzné věci. Na muslimy se prý musí rázně

12.02.2015 20:35

Komentátor Jiří X. Doležal si v textu uveřejněném na serveru Reflex.cz klade zásadní otázku - co s nimi, když by správně měli svou víru šířit třeba i násilím? Má přitom na mysli členy muslimských komunit žijících již dnes v Evropě. A nabízí i odpověď.

Jiří X. Doležal zalistoval koránem a objevil tam tyto hrůzné věci. Na muslimy se prý musí rázně
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Hned v úvodu Doležal zdůraznil, že muslimů je na světě asi 1,6 miliardy a sám je přesvědčen o tom, že drtivá většina z nich si nepřeje lidem ze Západu stínat hlavy. Obratem ale dodává, že tato většina muslimů přistupuje ke své víře nedbale.

Konzumerista  je komfortnější identita než islamista

"Následkem studia koránu a sunny však musím bohužel konstatovat, že těch devadesát procent muslimů nejsou úplně dobří muslimové, protože nedílnou povinností každého z nich je ctít a usilovat o muslimský právní systém - šaríu - a praktikovat džihád, misijně šířit islám včetně šíření násilného. A těch devadesát procent muslimů, ač to má řada z nich někde v hlavě zasunuté, na to v praxi dost 'dlabe',“ píše autor.

Celý text ZDE.

Nabízí proto recept, jak s členy muslimských komunit na Západě žít. Ti muslimové, kteří respektují hodnoty liberální demokracie, by se měli postavit oněm deseti procentům fanatiků, kteří si berou k srdci věty z koránu o tom, že křesťan má poloviční hodnotu muslima a žena zdaleka nedosahuje úrovně muže. To jsou myšlenky s liberální demokracií neslučitelné.

Má-li tedy v budoucnu fungovat soužití obyvatel Západu s muslimskými imigranty, musíme podle Doležala investovat nemálo peněz a energie do zbourání původní identity muslimů. "Konzumerista  je komfortnější identita než islamista, jen to musíme muslimské mládeži na našem kontinentu vysvětlit. Otázkou je, zda to chce druhá strana vůbec slyšet,“ klade si na závěr otázku autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…