Johana Hovorková se bojí kvůli nápisu na mešitě: Jako nápisy na synagogách ve 30. letech. Balda, Zeman, Okamura

05.01.2020 9:21

Nápisem na mešitě v Brně se zabývá ve svém komentáři editorka serveru Forum24.cz Johana Hovorková. Jde o to, že někdo sprejem vytvořil text „Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme“. Co to podle ní znamená?

Johana Hovorková se bojí kvůli nápisu na mešitě: Jako nápisy na synagogách ve 30. letech. Balda, Zeman, Okamura
Foto: Printscreen vysílání ČT
Popisek: Důchodce Jaromír Balda před soudem

„Za jiných okolností byste si možná řekli, že jde o nevhodný výkřik nějakých puberťáků, který by vyřešilo pár facek. Jenže v České republice žije muž, který porazil dva stromy na koleje tak, aby to vypadalo, že věc udělali islámští teroristé,“ zabývá se Hovorková mimo jiné kauzou Jaromíra Baldy, který uvěřil řetězovým e-mailům a lžím a ze strachu udělal čin, jaký udělal. Podle Hovorkové mu strach vnutili dezinformátoři v čele s Okamurou a prezidentem republiky, jejichž názory šíří média s velkým dosahem, například Parlamentní listy. „Ti všichni jsou vinni spolu s ním,“ podotkla.

Podle jejích slov jsou zodpovědni také za další nenávist šířící se v české společnosti. „Zbytečně, protože naše země je bezpečná, migrační krize navíc už dávno opadla,“ sdělila. 

„Bagatelizováním nenávistných nápisů začíná všechno. Kolik jich asi bylo ve 30. letech minulého století na synagogách? A také víme, čím to končilo. Nenávist k jinému náboženství nelze v žádné společnosti tolerovat. Zjevně ale v žádné – kromě té naší,“ sdělila. „Doufejme, že terorista Balda byl posledním produktem nenávistné politiky Zemana, Okamury i Babiše. Pokud ale napříště nezůstane jen u nápisů, víme, kdo tuhle atmosféru rozdmýchal,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…