Jourová předvedla na ministerstvu totální neschopnost, nebo monumentální korupci, píše Paroubek

23.07.2014 21:32

Expremiér a nynější předseda strany Lev 21 – Národní socialisté Jiří Paroubek považuje za skandální cenu monitorovacího systému o evropských projektech financovaných eurofondy. Jsme svědky kolosální neschopnosti ministryně Jourové nebo korupce monumentálních rozměrů, zní jeho ortel.

Jourová předvedla na ministerstvu totální neschopnost, nebo monumentální korupci, píše Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

 „Věra Jourová jako ministryně pro místní rozvoj, dnes významně adorovaná MfD jako odbornice zejména na vše, v EK by si podle vlastních slov troufla i na řízení portfolia dopravy či průmyslu, a cítí se dost silná i na pozici místopředsedkyně evropské komise, nám na ministerstvu zanechává zajímavý fant,“ začíná Jiří Paroubek svůj komentář zveřejněný na serveru ParlamentniListy.cz.

Jakou "zástavu" má expremiér na mysli? Monitorovací systém na shromažďování dat o projektech financovaných z evropských fondů je prý sedmkrát dražší než je obvyklé v zemích Evropské unie. Paroubek vychází z údajů, které České republice sdělil ředitel regionálních dotací pro střední Evropu Erich Unterwurzacher. „To je naprosto skandální a zcela diskvalifikující pro toho, kdo je za to zodpovědný,“ čílí se sociálnědemokratický expremiér.

Celý komentář k přečtení ZDE

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová by podle něj měla celou záležitost vysvětlit. A to ještě předtím, než se stane eurokomisařkou. Měla by zejména poskytnout odpověď na otázku, jaké vazby má firma, která zakázku obdržela, na hnutí ANO.

„Celá věc vypadá jako kolosální neschopnost ministra a příslušného náměstka na MMR anebo jako korupce monumentálních rozměrů, ke které na půdě ministerstva pro místní rozvoj dochází," zakončil Paroubek svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…