Jsme pravdoláskaři a nestydíme se za to, prohlásil Bursík na Frekvenci 1

01.03.2014 17:52

Současná společnost podle Martina Bursíka relativizuje dobro a zlo. A to je prý její největší problém. „Generačně se proměňujeme a zapomínáme,“ uvedl předseda Liberální ekologické strany (LES) a někdejší šéf Strany zelených v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1.

Jsme pravdoláskaři a nestydíme se za to, prohlásil Bursík na Frekvenci 1
Foto: zeleni.cz
Popisek: Bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík

Společnost podle jeho názoru dvacet pět let po listopadu 1989 začíná tolerovat komunisty a v tom se prý skrývá nebezpečí. „Zvláště sociální demokraté usilují o jejich legitimizování, časem se tak stanou součástí vládnutí. A to je velký problém morální i etický,“ upozorňoval.

Současnou vládu pak kritizuje zejména kvůli střetu zájmů šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše, který zároveň vlastní Agrofert. Nejvíce ale Bursíkovi vadí jeho podíl v mediálním světě. „Vezměte si, že bez svobodných médií si nelze demokracii ani představit,“ podotkl.

Nesmysl je dle něj i tvrzení členů ANO, že nejsou jako politici. Míní, že právě kvůli tomuto jejich přístupu politika v současné době připomíná spíše soutěž marketingových firem o to, kdo osloví nejvíce voličů. A to prý pro demokracii není dobré.

Zavzpomínal i na svůj odchod z čela Strany zelených. Jeho partaj se prý natolik posunula doprava, že se rozhodl odejít a založit projekt nový, LES. „Já sám se nemám za co stydět,“ uvedl k aférám z doby, kdy byl členem vlády. „Co se týče fotovoltaiky, ta byla zneužita darebáky, kteří na tom získali velké peníze. Já mám svědomí čisté,“ zdůraznil.

Zelení trpěli rozdílnými názory

Novou politickou stranu pak vystavěl především na shodě na základních politických principech, které chce prosazovat. A v tom se prý LES od SZ liší – zatímco zelení kvůli rozdílným názorům trpěli ztrátou energie na oslovování voličů, LES je stabilní politickou stranou.

„Odkazujeme také na myšlenky Václava Havla. Někteří nám kvůli tomu říkají pravdoláskaři. A my se za to nestydíme, naopak – jsme na to hrdí,“ prohlásil Bursík.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…