Jsou pos... z písní. Jsou pos... z motorkářů. Jsou pos... z pravdy. Foldyna soptil kvůli Nočním vlkům, kolem prošel i ,,nejvlivnější muž v zemi“

03.05.2016 8:15

Nad stanoviskem polské vlády, jež nepovolila vjezd skupiny motorkářů ruského klubu Noční vlci, se rozhorlil na svém facebookovém profilu poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD). A nebyl sám, kdo se k tématu vyjádřil. Pod jeho statusem se rozjela diskuse, do které se zapojily i další zajímavé postavy české politické scény.

Jsou pos... z písní. Jsou pos... z motorkářů. Jsou pos... z pravdy. Foldyna soptil kvůli Nočním vlkům, kolem prošel i ,,nejvlivnější muž v zemi“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Anketa

Která osobnost brojící proti imigraci je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 20542 lidí

„Polská vláda nepovolila vjezd Nočních vlků, kteří se chtěli poklonit hrdinům, kteří položili životy při osvobození Polska. 600 tisíc vojáků Rudé armády leží v polské zemi! 600 tisíc životů, aby dnešní Polsko vůbec dnes existovalo,“ napsal si Foldyna na svůj facebookový profil.

„Oni se nikomu poklonit nechtějí, oni dělají kremelskou politiku. A to je fakt něco jiného. Tím nehájím Poláky, staletí dělají podivná rozhodnutí,“ podotkl k tomu Radek Pokorný, přítel Bohuslava Sobotky (ČSSD), který byl například serverem Neovlivní.cz Sabiny Slonkové označen jako muž číslo jedna politického zákulisí. Na dotaz jedné z uživatelek Facebooku, jakou dělají Noční vlci kremelskou politiku, přiložil Pokorný snímek skupiny s prezidentem Ruska Vladimirem Putinem.

„Divná doba. Přepisují se dějiny, a to je špatně,“ podotkla poslankyně za hnutí ANO Jana Lorencová.

Ve vlákně se poté rozjela diskuse. „SSSR vstoupil do 2. světové války 17. září 1939 jako spojenec nacistického Německa a to společnou okupací Polska. Tomu předcházelo intenzivní jednání mezi Stalinem, Velkou Británií a Francií na společném postupu proti Německu,“ napsal uživatel Jaroslav Marek. „Trochu zmatené. SSSR jako spojenec Německa? Propaganda není historie,“ podotkl k tomu zástupce ochránkyně veřejných práv Stanislav Křeček.

Foldyna následně ve svých povzdeších ještě pokračoval. „Dívám se na ČT2 na Bondarčukův Osud člověka. I kdyby někteří dnes 100x více lhali, i kdyby relativizovali pravdu, stejně tu válku prohráli a prohrají,“ napsal dále Foldyna. S tím souhlasila i Lorencová. „Jsou posraný z písní, jsou posraný z motorkářů, jsou posraný z pravdy. A to bude i jejich prohra,“ podotkl poslanec. „Jaroslave, to cítím stejně,“ vyjádřila následně ještě jeden souhlas poslankyně.

Anketa

Který kandidát na předsedu KSČM je nejlepší?

hlasovalo: 6553 lidí

Na Bondarčukův film se díval také ekonom a bývalý poslanec Radim Valenčík. „Dík za připomenutí. Koukám taky,“ napsal Foldynovi. „Je to o skutečném chlapství i porozumění. Třeba tady je naděje,“ dodal.

Foldyna se k Nočním vlkům vyjádřil již v minulém týdnu, kdy se v odpoledním vysílání Českého rozhlasu Plus střetl s europoslancem za TOP 09 Jaromírem Štětinou. Štětina je totiž proti spanilé jízdě. Podle něj jsou motorkáři velmi agresivní a jedná se o propagandistický akt. Oproti tomu Foldyna slíbil, že se s nimi chce sejít i letos. Dokonce v Českém rozhlasu uvedl, že by ocenil, kdyby i Češi podobným způsobem oslavovali výročí vítězství ve druhé světové válce. Více ZDE.

Podle serveru Lidovky.cz se však skupina motorkářů i přes odpor Poláků dostala do schengenského prostoru a je na Slovensku. Jak se tam dostali, odmítl šéf bikerů Andrej Bobrovskij upřesnit. V úterý mají zamířit do Brna. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…