Jsou tam samozřejmě lemuři. A já tam říkám... Andrej Babiš doporučuje, na co se určitě podívat v televizi

24.04.2017 15:51

Hostem nedávného pořadu Vlivní s Alex Mynářovou na TV Barrandov byl ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš. Ten na odvysílaný díl upozornil na svém facebooku. „Koukněte na pořad Vlivní s Alex Mynářovou. Jsou tam samozřejmě lemuři. A taky tam říkám, jak jsme dospěli k tomu, že se s Monikou vezmeme. Je to docela příběh,“ uvedl.

Jsou tam samozřejmě lemuři. A já tam říkám... Andrej Babiš doporučuje, na co se určitě podívat v televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Šel byste do toho znovu?“ zeptala se moderátorka Mynářová a dočkala se překvapivé odpovědi. „Asi ne,“ odvětil Babiš, který se však v současné době snaží o premiérské křeslo. „Necítím se stále být politikem. Většinu života jsem prožil v normálním světě,“ podotkl.

V rozhovoru si následně posteskl, že si mnozí všímají jeho podnikatelského života, ale nikoliv posledních čtyř let, kdy je ministrem financí. „Snížili jsem hlavně dluh, a to o 70 miliard. Vybral jsem 260 miliard daní navíc, včetně odvodů, měl jsem nejlepší přebytkový rozpočet v historii naší země,“ pochválil se. Hovořilo se i o elektronické evidenci tržeb, která podle něj narovnává podnikatelské prostředí. „Stát by se měl chovat efektivně, hospodárně. Měli jsme se inspirovat hned po revoluci,“ míní Babiš. 

  • Video najdete ZDE

Vlivní se s Babišem vydali také do jeho Čapího hnízda, kde ministr nakrmil své lemury. Je má podle svých slov velmi rád. A vyprávěl i o své svatbě, kterou se svou dlouholetou partnerkou Monikou plánuje na léto. „Těším se. Nervózní ale nejsem,“ řekl s tím, že ženit se bude zřejmě právě na Čapím hnízdě. „Jsem tady normální host, neboť jsem vše dal do svěřenských fondů,“ povídal.

„Kdyby to nebylo podle pravidel, tak by tu dotaci nikdo neudělil. Nemám z toho žádnou obavu,“ řekl pak k Čapímu hnízdu a nazval celou záležitost jako kampaň. „Tradiční systém se mě snaží dostat z politiky. Ale mě nikdo neuplatí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…