K nám nevkročíte! Blesk zatrhl Okamurovi vstup do předvolebních debat. Odůvodnění bylo opravdu drsné

03.08.2018 7:51

Mezi novináři z Blesku a hnutím Svoboda a přímá demokracie to jiskří. Dočkáme se politicko-mediální války?

K nám nevkročíte! Blesk zatrhl Okamurovi vstup do předvolebních debat. Odůvodnění bylo opravdu drsné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Blíží se komunální volby a politici budou chtít zaujmout své voliče. Tomio Okamura se svým hnutím Svoboda a přímá demokracie to ale bude mít o něco těžší. Server Blesk.cz a Blesk24 totiž nepustí Okamuru a jeho následovníky do svých předvolebních debat. Proč?  

Při sněmovních volbách v roce 2017 Okamura nevpustil novináře Blesku do svého štábu. Nejčtenější deník v zemi se proto teď rozhodl vrátit úder.

„Hnutí SPD po volbách v roce 2017 odmítlo pozvat redaktory Blesku a reportér Blesku na své zasedání, na své povolební akce. Čili dalo jasně najevo, že nemá zájem o to, aby se naši čtenáři dozvěděli, jak to v této straně chodí. A my jejich přání tímto respektujeme a nebudou ani součástí předvolebních debat," oznámil David Vaníček, vedoucí Blesk zprávy. Jeho slova na sociální síti Twitter přinesl pořad České televize NewsroomČT24.

Blesk prý odmítá přejímat odpovědnost za to, co by mohli politici SPD pronášet v živě vysílaných debatách. „Vzhledem k tomu, že politici SPD mají velmi často problém s rasismem, xenofobií, s nenávistnými útoky, tak nechceme převzít odpovědnost," doplnil Vaníček.

 

 

Připomněl také, že svoboda a přímá demokracie velmi často maže kritické příspěvky ze svých sociálních sítí a neodpovídá na dotazy, které jsou kritické. I to prý ukazuje na to, že si zřejmě Tomio Okamura a jeho kolegové přejí stát stranou a neúčastnit se předvolebních debat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když Vaníčkovo vyjádření zhlédl bloger Petr Paulczyňski, vyjádřil se jednoduše. „Prostě demokraté", napsal v diskusi. Taktéž dlouholetý bloger a předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka se k Paulczyňskému přidal poněkud obsáhleji. Podobné chování podle Matějky Okamuru jen posílí. „Podobným postupem zajistíte SPD tak akorát pár voličů navíc. Místo toho, abyste dali jejich kandidátům možnost udělat ze sebe hlupáky v přímém přenosu, uděláte z nich mučedníky. Jedna chyba za druhou. Podobně jste umožnili vyrůst Babišovi. Čím více útoků, tím lepší má výsledek," uvedl.

Ozvala se také sportovní komentátorka Darina Vymětalíková.

Většina diskutujících redaktorům Blesku zatleskala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…