K smrtícímu požáru vyplouvají nové informace: Pachatel zadržen, co se dělo v bytě a co našli hasiči...

09.08.2020 11:16

Za rychlé šíření požáru panelového domu v Bohumíně mohou hořlavé látky, potvrdili v neděli ráno moravskoslezští hasiči. O jaké látky se přesně jednalo, je předmětem šetření. Bohumínský místostarosta sdělil, že za tragédií zřejmě stojí rodinné spory. Podle očité svědkyně Karin Šípkové zadržela policie podezřelého ihned po příjezdu, a k zapálení bytu se „klidným hlasem“ přiznal. 

K smrtícímu požáru vyplouvají nové informace: Pachatel zadržen, co se dělo v bytě a co našli hasiči...
Foto: Repro Facebook Tomas Minarcin
Popisek: Požár domu v Bohumíně

Policie dorazila na místo tragédie podle Šípkové za dvacet minut, podezřelého po příjezdu zadržela a vyslýchala ho, zda má zapálení bytu na svědomí: „Klidným hlasem řekl, že ano. Prý to udělal jen tak. Dali mu želízka a naložili ho do auta. Proslýchá se tady, že to byly neshody,“ uvedla Šípková.

Že policie podezřelého zadržela, to České televizi potvrdil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD): „Osoba byla zadržena v bezprostředním okolí. Vypadá to, že to byl někdo z nejbližšího okolí bytu, pravděpodobně se jednalo o nějaké dlouhodobé sousedské spory. Momentálně je muž v režimu zadržení a bude vyslýchán.“

Anketa

Je pro vás podstatné, koho ve volbách podporují umělci a jiné známé osobnosti?

1%
97%
hlasovalo: 19612 lidí
Podle bohumínského místostarosty Igora Bruzla (ČSSD) předcházely tragédii rodinné problémy. „Je to náš dům a naši nájemníci, takže o nich něco víme. Bydleli tam dlouhodobě. Mám informace, že to nejsou sousedské spory, ale vyřizování nějakého spíše rodinného problému. A z drtivé většiny se nebude jednat o žádné etnikum, byli to zástupci majority,“ sdělil.

„Mělo se tam jednat o nějakou oslavu, na kterou zřejmě přišel i host, který tam asi nebyl zván, a ten se k tomu postavil, jak se k tomu postavil, je to šílené,“ doplnil Bruzl.

Zdá se, že požár založil otec muže žijícího v bytě a zřejmě zapříčinil jak smrt svého syna, tak smrt svého vnuka. Žhář měl po hádce se členy rodiny rozlít po bytě hořlavinu, zapálit ji a pak už jen odkráčel. Informoval o tom deník Právo. V bytě měla uhořet i bývalá manželka pachatele.

Nevím proč, ale od pohledu to byl takový podivín, znám ho z hospody, kam chodil,“ řekl muž, který bydlí v panelovém domě, kde hořelo.

Podle mluvčího hasičů Lukáše Poppa hasiči ukončili prohlídku místa neštěstí kolem 01:00 a v neděli pokračují. „Můžeme potvrdit, že na místě byly nalezeny stopy akcelerantu (hoření), proto takový rychlý průběh toho požáru a rychlý rozvoj. Zatím přesně nemůžeme určit, jestli to bylo na jednom místě nebo na několika místech, a ani nemůžeme určit, o jaký akcelerant se jednalo,“ uvedl Popp.

Při požáru zemřelo jedenáct lidí včetně tří dětí z jednoho bytu v 11. patře. Dalších deset lidí bylo zraněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…