K9 se dohodla. Sociální reformu podpoří i Véčka

30.08.2011 14:57

Špičky vládní koalice se dohodly na změnách v sociální reformě, zvláště ohledně kontaktních míst, na kterých se budou vyplácet sociální dávky. Všechny vládní strany návrh zákona podpoří. Kauza Bátora tak už koalici dále nebrzdí.

K9 se dohodla. Sociální reformu podpoří i Véčka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

„Ministerstvo práce a sociálních věcí vypracuje analýzu dostupnosti kontaktních míst, která budou fungovat pro vyplácení sociálních dávek. Poté předloží návrh úprav tak, aby tato místa byla všem dostupná," uvedl premiér Petr Nečas (ODS).

Do 30. listopadu vznikne také koncepce sociální politiky vůči zdravotně postiženým a začnou fungovat koaliční pracovní skupiny: K veřejným financím, justiční reformě a k reformě vysokého školství. „Koalice prokázala, že je dělná a ve své práci pokračuje," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Kardinál Bátora a komunista Huml

„Stáli jsme hlavně o garanci z ministerstva práce, že zajistí garanci dostupnosti výplatních míst sociálních dávek," upřesnil předseda Věcí veřejných Radek John.  Počet těchto míst se sníží ze 415 na 409.

Související Huml se sbližuje s ČSSD. Bude chodit na jejich klub

Předsedové vládních stran se vyjádřili také k poslanci Stanislavu Humlovi, který začal spolupracovat s ČSSD. „Chtěl bych zmínit představitele ČSSD a jejich hysterii ohledně přeběhlíků," řekl k tomu premiér.  „Pro příště už nebudeme dělat výjimky ohledně bývalých členů KSČ. Velmi mě mrzí, že pan Huml nekandidoval za sociální demokracii rovnou, ušetřil by nám čas," doplnil John.

SLEDUJEME téma Bátora

Kauzu Bátora považují všechny tři koaliční strany za uzavřenou „Kdyby ministr Dobeš jmenoval pana Bátoru kardinálem, je mi to jedno. Nám šlo o to, aby neměl vliv na školství," myslí si Schwarzenberg.

Čtěte:
Dobeš nejde na klub TOP 09. Letní divadlo s Bátorou prý skončilo
Kníže prý vládní krizi považoval za skončenou. Ale rozmyslel si to
Bátora povýšil. Bude vicekancléřem ministra Dobeše
Bátoro, my ti pokoj nedáme. TOPka syčí, Zelení jdou do ulic

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…