KSČM v háji. Padají slova, která se bojíme napsat

09.10.2021 15:24 | Ze sítí

Zvoní KSČM umíráček? Podle průběžných výsledků se zdá, že se komunisté do Sněmovny nedostanou a stranu by tak čekaly velmi těžké časy. Taková zpráva by 32 let po revoluci přinesla mnohým lidem radost. Nahlédněte.

KSČM v háji. Padají slova, která se bojíme napsat
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Vojtěch Filip (KSČM)

Podle průběžných výsledků po sečtení zhruba 16 % okrsků je KSČM se ziskem zhruba 4,4 % na sedmém místě. Pro stranu by to poprvé od vzniku samostatné České republiky znamenalo vypadnutí ze Sněmovny.

Zdroj: Volby.cz

Taková představa je pro mnoho lidí radostná. Mezi prvními se v tomto směru vyjádřil například podnikatel v oblasti vzdělávání, Ondřej Kania. A zatímco radostí nešetřil, počtem znaků, které komunistům věnoval, ano. „RIP KSČM. Zmrdi,“ napsal.

 

V podobném duchu se vyjádřil i investor a minoritní akcionář ČEZ, Michal Šnobr. „Tak nevím, zatím to asi vypadá jasněji jen u KSČM ne? Jdou konečně do háje... že,“ ptá se na twitteru svých sledujících.

 

Ještě menší dávku smířlivosti než Kania projevil ke komunistům jeden z Kaniových sledujících pod přezdívkou Bramboračka v hlavě. Uživatel, který podle loga v podobě černého kolečka a čtverečku patrně letos fandí koalici PirSTAN, napsal: „Žádný RIP, shořte v pekle svině komoušský.“

 

U Michala Šnobra na profilu se můžeme dočkat i hlubších úvah, než jsou ty o věčných pekelných plamenech. „Data jsou první z nejmenších okrsků, kde žijí hlavně starší a ti už zřejmě komunisty nevolí, takže to snad klapne,“ podotýká správně k průběžným výsledkům uživatel Oliver. S tím, jak se budou sčítat větší města, by totiž mohly růst zejména koalice SPOLU a PirSTAN, kdežto ČSSD, která je zatím těsně nad 5 procenty, se bude o setrvání ve Sněmovně velmi obávat.

Podobně to vidí i uživatel David Bracháček. „Vypadne i ČSSD a Přísaha. Až začnou sčítat města,“ napsal. Je tedy možné, že ve Sněmovně usednou pouze ANO, SPOLU, PirSTAN a ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…