Kačenka Zemanová: Táta je správný prezident. Bude lidi spojovat

01.02.2013 9:38

Kateřina Zemanová, dcera nového českého prezidenta Miloše Zemana (SPOZ) byla svému otci po celou dobu kampaně velkou oporou. I nadále je připravená stát po jeho boku i při oficiálních akcích a hrát roli "první dcery".

Kačenka Zemanová: Táta je správný prezident. Bude lidi spojovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou dcerou odevzdali hlasy v prezidentských volbách

Svého otce Kateřina podporovala v prezidentské volbě už od začátku. "Vždycky jsem si myslela, že by se táta měl vrátit do politiky. Měla jsem pocit, že tam něco nedokončil. Takže když za ním chodili jeho kamarádi, že by měl kandidovat na prezidenta, podporovala jsem je. Jen jsem mu říkala, že jestli do toho má jít, tak to musí být naplno. Táta byl stejného názoru," říká "první slečna" Česka v rozhovoru pro magazín deníku Blesk.

Do kampaně prý vstoupila proto, že Zemanova manželka Ivana nebyla po jeho boku vidět. "Tak jsem se rozhodla, že tam musí nastoupit jiný člen rodiny. Tedy já," říká. A vysvětluje, proč se Zemanová do kampaně více nezapojila. Podle Kateřiny měla špatné zkušenosti s novináři ještě z dob, kdy byl Zeman českým premiérem. "Ale z pozadí tátu vždy podporovala a slíbila, že když bude táta na Hradě, první dámou bude," dodává.

Na Vysočině si prý Zeman odpočinul a byl tam spokojený. "Ale deset let mu stačilo. To je přesně jeho povaha: tehdy byl stoprocentně naladěný na odpočinek, teď je na sto procent naladěn na práci prezidenta," říká Kateřina.

Táta si do toho kecat nenechá

Nová "první slečna", jak svou dceru s nadsázkou otituloval sám Zeman, je rozhodnutá věnovat se dál práci pro otce. "Rozhodně. Učitelé i ředitel na gymnáziu mě naštěstí hodně podporují, takže ve škole přejdu na individuální studijní plán. Jak už jsem říkala, roli první dámy bude asi plnit moje maminka, ale je mi jasné, že i jako první dcera mám nějaké povinnosti a pravomoci, tak bych se jim chtěla věnovat," dodává.

Podle Kateřiny bude Zeman dobrým prezidentem, má zkušenosti a lidi mu věří. "Táta je člověk, který se už v politice pohyboval, nebude to pro něj úplně nová role. Už kdysi se osvědčil, i proto ho lidi zvolili. Já mu jako prezidentovi věřím hlavně proto, že nemění názory. Můžu to potvrdit i jako dcera, on tvrdí stále to samé co před lety. A nenechá si do toho kecat," říká.

"Nikdy nezměnil názor na základě toho, že mu někdo něco řekl nebo ho do něčeho tlačil. Změnil by ho, jen kdyby k tomu sám dospěl. Takže podle mě je správný prezident a lidi mu dokážou věřit. A uvidíte, bude je i spojovat," uzavírá Kateřina Zemanová pro Blesk magazín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…