Kajínek: Havlův Špaček lže. Zeman je chytrý a statečný. Starý chlap, ale nemohu o něm říct nic špatného

12.06.2017 20:01

Omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek po několika dnech znovu promlouvá. Tentokrát serveru Express.cz sdělil, jak se dívá na lidi kolem někdejšího prezidenta Václava Havla a co si myslí o současném prezidentovi Miloši Zemanovi. Zeman je pro něj odvážný, zatímco prezidenty Václava Havla a Václava Klause vnímá jako prezidenty, kteří měli strach.

Kajínek: Havlův Špaček lže. Zeman je chytrý a statečný. Starý chlap, ale nemohu o něm říct nic špatného
Foto: Repro foto TV Prima
Popisek: Jiří Kajínek během rozhovoru pro TV Prima

Jiří Kajínek znovu zopakoval, že o udělení milosti pro něj uvažovali i prezidenti Václav Havel a Václav Klaus. Pokud dnes bývalý mluvčí prezidenta Havla Ladislav Špaček říká něco jiného, údajně lže. Kajínek je rád, že se dostal na svobodu alespoň za časů prezidenta Miloše Zemana.

„Bohužel se to nepodařilo soudní cestou, nepodařilo se to ani prezidentu Havlovi, ani Klausovi. Teprve prezident Zeman měl to srdce a bojovného ducha a zvládl to. Vím, že pan Špaček tvrdí, že prezident Havel neuvažoval o mé milosti, ale to není pravda. Pan Ladislav Špaček lže a je to smutné, když pravdu nemluví člověk, který vyučuje etiketu. Navíc doktorka Jana Chalupová, což byla ředitelka odboru styku s veřejností jeho kanceláře, jasně připravovala podklady pro udělení milosti,“ udeřil Kajínek.

Celý rozhovor naleznete zde.

Pro současného prezidenta má Kajínek jen slova chvály. Podle Kajínka sice na Zemana kdekdo útočí, ale propuštěný vrah rozhodně nepůjde stejnou cestou.

„Osobně si myslím, že antizemanovci na Miloše Zemana útočí, což je fakt. Nikdo panu Zemanovi ale nemůže upřít, že je to chytrý člověk. A navíc na rozdíl od ostatních je statečný. Když se pro něco rozhodne, vyhodnotí to, půjde proti všem. I když dnes špatně chodí, má neuropatii a jde o nemocného chlapa, má prostě srdce, které má málokdo. Můžou ho pomlouvat a říkat, že pije a bůhvíco, jak je na tom špatně, vždyť je mu ale sedmdesát dva. Je to starý chlap. Já před ním ale musím smeknout a ode mě nikdo proti Zemanovi nic špatného neuslyší,“ zdůraznil. 

Kajínka prý zastavují lidé na ulici, povídají si s ním a údajně mu říkají, že doteď Miloše Zemana příliš nemuseli, ale to, že propustil jednoho z nejznámějších vězňů v Česku, mu přičítají k dobru. Kajínek podle vlastních slov příliš nerozumí tomu, proč se novinář Josef Klíma přestal stavět na jeho stranu, ale zase od lidí slyšel, že za tím může být Klímova nechuť proti Zemanovi.

„Lidé mi na ulici říkají, že Josef Klíma za mě sedmnáct let bojoval a teď se otočil proti mně. A říkají: On nikdy neměl rád Zemana, nikdy by ho nevolil a teď udělá vše pro to, aby mu uškodil. On je schopný všeho. Takhle to ta veřejnost vnímá,“ uvedl Kajínek.

Následně znovu zopakoval, že Zeman je pro něj odvážný člověk, zatímco Václava Havla a Václav Klause vnímá jako prezidenty, kteří se báli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…