Kalousek: Nelžete. Žádná vláda v Evropě nezabrání propadu životní úrovně

12.07.2022 9:24 | Ze sítí

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš spolu se svými sněmovními kolegy z opozičních lavic, které momentálně hnutí ANO připadají, již několik měsíců opakuje, že Čechy, Moravany a Slezany sužuje hned několik krizí najednou a vláda Petra Fialy (ODS) nedělá vůbec nic, aby v těchto časech lidem pomohla. Alena Schillerová, šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO, teď Babišovo stanovisko zopakovala. A tady vstoupil do debaty exministr financí z TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek: Nelžete. Žádná vláda v Evropě nezabrání propadu životní úrovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

„84 % obyvatel České republiky není spokojeno s prací vlády. Lidi se bojí chudoby a vláda to neřeší,“ prohlásil Babiš v jednom ze svých kampaňových videí, která spolu se svým týmem tvoří již řadu let.

Bývala ministryně financí za ANO Alena Schillerová na Babišovo video upozornila na sociální síti Twitter a přidala k němu pár slov.

„Češi se obávají propadu své životní úrovně, většina kvůli zdražování šetří a omezuje své potřeby. Vláda nedělá dostatečné kroky, aby zabránila propadu životní úrovně. Lidé nejsou s prací vlády spokojeni. To není dobré vysvědčení pro vládu,“ zaznělo od Schillerové.

A tady se o slovo přihlásil Miroslav Kalousek.

„V Evropě teď neexistuje vláda, která by byla schopna zabránit propadu životní úrovně svých obyvatel. Nejsou toho schopny ani země, kterým nebyly vyplundrovány rozpočty tak, jako se to povedlo Vám, Aleno Schillerová. Tak nenaříkejte nad nemožným a přestaňte lhát,“ požádal bývalou šéfku státní kasy.

Miroslav Kalousek promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…