Kalousek je agresivní, sdělil významný muž TOP 09. A praštil členskou průkazkou

31.03.2016 7:05

Bývalý poslanec a místopředseda TOP 09 Pavol Lukša se rozhodl k zásadnímu politickému kroku. Opustil stranu TOP 09. A to kvůli současnému předsedovi Miroslavu Kalouskovi. Nynější starosta Čeladné, který byl jedním ze zakládajících členů, o tom informoval ve svém dopise ParlamentnímListům.cz.

Kalousek je agresivní, sdělil významný muž TOP 09. A praštil členskou průkazkou
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Anketa

Poslanec Ivan Gabal chce zakazovat a mazat weby, které šíří ruskou propagandu. Souhlasíte?

4%
96%
hlasovalo: 10914 lidí

„Přestože jsem v roce 2009 spoluzakládal TOP 09, po bedlivém uvážení jsem se rozhodl s definitivní platností k 31. březnu 2016 tuto stranu opustit. Nemohu se ztotožnit s dnešní orientací politiky TOP 09 prezentovanou především Miroslavem Kalouskem,“ napsal bývalý poslanec, který s TOP 09 nesouhlasí například v otázce migrační politiky.

Podle něj obsahuje Kalouskova politika ve většině případů pouze útoky, agresivitu a nenabízí žádná řešení. „Zcela opomíjí práci ve prospěch občanů ve městech a obcích a soustředí se pouze na témata, která neřeší prakticky žádné problémy občanů, a tím se pro mě stává neakceptovatelnou,“ uzavřel.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek odchod Lukši přivítal. „Je to od něj velmi hezké a vítám to. On se nikdy netajil svou proruskou orientací a sympatiemi k Bloku proti islámu,“ uvedl serveru Novinky.cz Kalousek. Zároveň dodal, že jej sice mrzí, že odchází zakládající člen strany, ale že skutečně docházelo k názorovým rozporům ohledně zahraniční politiky. Odmítl, že by za Lukšovým odchodem stála jeho agresivní politika. „Každý v TOP 09 ví, že ten problém je jinde,“ řekl.

Původní text ZDE.

Celé prohlášení Pavola Lukši:

Přestože jsem v roce 2009 spoluzakládal TOP 09, po bedlivém uvážení jsem se rozhodl s definitivní platností k 31. březnu 2016 tuto stranu opustit. Nemohu se ztotožnit s dnešní orientací politiky TOP 09 prezentovanou především MIroslavem Kalouskem. Ta obsahuje ve většině případů pouze útoky, agresivitu a nenabízí žádná řešení. Zcela opomíjí práci ve prospěch občanů v městech a obcích a soustředí se pouze na témata, která neřeší prakticky žádné problémy občanů, a tím se pro mě stává neakceptovatelnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…