Kalousek je dobrý člověk a výborný politik, vy idioti a kolaboranti, napsal Pavel Šafr

18.12.2018 10:02

Předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi bylo včera 58 let. A na Twitteru mu poblahopřál i šéfredaktor Fora24.cz Pavel Šafr.

Kalousek je dobrý člověk a výborný politik, vy idioti a kolaboranti, napsal Pavel Šafr
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

„Kdyby všichni idioti a kolaboranti neuráželi už pět let Miroslava Kalouska, nenapadlo by mě mu přát hezký narozeniny. Ani bych ho neznal. Takhle ale chci říct, že Miroslav Kalousek je dobrý člověk, výborný politik a je správné si ho vážit. Idiotům navzdory,“ poznamenal Šafr na svém twitterovém účtu.

Anketa

Dělal Andrej Babiš v roce 2018 České republice v zahraničí ostudu?

11%
89%
hlasovalo: 16213 lidí

Na Facebooku již včera Kalouskovi přál europoslanec, který o víkendu odmítl kandidovat znovu za TOP 09 do europarlamentu, Jaromír Štětina. „Česká společnost ho bude ještě potřebovat,“ píše o Kalouskovi a jako jednoho z mála českých politiků ho nazývá státníkem.

„Přeju všechno nejlepší k narozeninám panu Kalouskovi,“ napsal Štětina v ranních hodinách. „Česká společnost ho bude ještě potřebovat. Je jedním z mála českých politiků, kterého si troufám nazvat státníkem,“ dodal.

„Připojuji se. Asi jediný v současné době,“ souhlasí se Štětinou Radka Kočerová.

Ale našlo se dost takových, kteří měli k prohlášení výhrady. „Jediné, co lze Kalouskovi přát, je 4,9 % a méně. Nic víc, nic míň,“ myslí si Jiří Ježek.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte letošní práci premiéra Andreje Babiše?

81%
3%
1%
5%
10%
hlasovalo: 18734 lidí
A Bohumil Řeřicha má ještě odvážnější názor: „Jistě, lze přát panu Kalouskovi k jeho narozeninám. Ale určitě ho nelze nazvat státníkem. Jediným státníkem na této planetě je stále Angela Merkel. I když jí je vyčítána příčina migrační krize, bez jejího vlivu by se politicko-patriarchální evropská scéna potácela v chaosu.“ Když se setkal s námitkami o tom, co má Merkelová na svědomí jako např. rozklad EU, chaos v Německu, rebelii ve Francii či touhu po Brexitu v Británii, doplnil ještě: „Nebyla to ona, ale neschopnost národních vlád. Evropský národní egoismus, ale hodně tomu napomáhá Putin, jehož jediným záměrem je zničit Evropu a oslabit USA. Byl to on, kdo svou válkou v Sýrii rozhýbal imigrační vlnu, vědom si, jak moc mu to pomůže rozvrátit Evropu. Pak se samozřejmě musí najít jako vždy viník. Fackovacím panákem se stala A. Merkel, bohužel ne jednotlivé vlády v čele s nesolidární V4.“

A Benjamin Roll má ke Kalouskovi také své výhrady: „Kalousek pozdě pochopil (a asi vlastně stále nepochopil), že jeho jméno topce škodí. Jeho asociální politika a arogantní vystupování prostě nepatří ke ‚státnickému‘ způsobu politiky. Ano, má dobré projevy, když mluví o Babišovi či Okamurovi... Ale není alternativou, protože nenabízí koncepční vizi.

Byl ochotný spolupracovat s komunisty a je podezřele spojen s některými kauzami (byť neprokázaně).“ Ale dodává: „Nicméně každému přeji pokojné Vánoce a i jemu krásné narozeniny.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…