Kalousek je opilý mocí, ale mám ho rád i jeho děti, říká kmotr

25.04.2012 20:58

Desítky milionů korun, které protekly bankovním účtem manželky "Knížete z Hluboké" Pavla Dlouhého, jsou prý jen důsledkem ženiny legální podnikatelské činnosti. Podle slov vlivného jihočeského politika z ODS jeho manželka není v domácnosti, nýbrž obchoduje s cennými papíry a veškerá nařčení jsou prý jen součástí diskreditační kampaně na jeho domovskou stranu.

Kalousek je opilý mocí, ale mám ho rád i jeho děti, říká kmotr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Podle zjištění deníku MF Dnes se na účtech manželky jihočeského kmotra mezi roky 2007 až 2011 objevilo na 45 milionů korun, přičemž největší částky pocházely z firmy Rybářství Třeboň, v jejímž představenstvu zasedá právě Pavel Dlouhý.

„Moje manželka je akcionářkou Rybářství Třeboň a z toho titulu jsem byl požádán, zda bych se nechtěl stát členem představenstva. Na tom není nic divného ani nelegálního. Kdybych  chtěl někoho takzvaně někam nastrčit, zřejmě by to byl někdo cizí, nikoliv moje vlastní žena,“ reagoval na dotaz reportéra Lidových novin, zda manželku nepoužívá jen jako nastrčenou figurku pro své vlastní podnikatelské aktivity.

Legální miliony z obchodů s akciemi?

Závratné sumy protékající manželčiným účtem podle Dlouhého nejsou ničím neobvyklým, natož nelegálním. „Moje žena není ženou v domácnosti, už  sedmnáct let podniká a to mimo jiné tak, že nakupuje akcie rybářských společností.  A jak se tyto akcie přeskupují, pochopitelně to znamená i pohyb peněz na účtě mé manželky,“ vysvětloval.

„Peníze pocházejí ze zcela legálních obchodů z akciemi a zisků z dividend, na které se buď nevztahuje daňová povinnost nebo je daní nikoliv příjemce, ale plátce. Moje žena si není vědoma porušení jakékoliv daňové povinnosti, má daňového poradce a dosud nebyla nikým oficiálně informována o zahájení jakékoliv finanční kontroly,“ uvedl s tím, že hodlá vyvodit právní důsledky z chování České spořitelny, z jejíž evidence unikly na veřejnost údaje o transakcích na soukromém bankovním účtu.

Nečasovi rád vysvětlí

„Někde jsem zaslechl, že pan premiér Nečas bude chtít vědět, kde se ty peníze na účtu mé ženy vzaly. V takovém případě jsem mu kdykoliv schopen předložit jasné a transparentní vysvětlení,“ dodal.

Neohlášenou kontrolu z ministerstva financí si Dlouhý rozhodně nevykládá jako útok ze strany ministra financí Miroslava Kalouska, o jejichž vzájemné rivalitě kolují v politických kuloárech legendy.

„Tomu nevěřím. Já mám Miroslava Kalouska rád, mám rád jeho ženu, jeho děti. Je to člověk hodně opitý mocí, ale mám ho rád. Opravdu. Celou záležitost s mojí manželkou považuji prostě za součást diskreditační kampaně vůči ODS stejně jako další podobné útoky proti mé osobě,“ doplnil.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…