Kalousek je šampión: Drtivě zvítězil v průzkumu. Jenže...

17.10.2016 15:40

Mezi představiteli parlamentních stran v září 2016 lidé vyjádřili nejvíce důvěry předsedovi hnutí a ministru financí Andreji Babišovi (ANO). De facto na opačném konci žebříčku se pak umístil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Průzkum přineslo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Kalousek je šampión: Drtivě zvítězil v průzkumu. Jenže...
Foto: TV Prima
Popisek: Miroslav Kalousek

Babišovi v průzkumu důvěřovalo celkem 46 % občanů, oproti tomu nejvyšší podíl nedůvěřujících byl zaznamenán v případě Miroslava Kalouska – 81 %. Průzkum také ukázal na to, že významně poklesla důvěra k Milanu Chovancovi (o 10 %) i k Bohuslavu Sobotkovi (6 %). 

Ministr financí byl také jedním z mála zkoumaných představitelů politických stran, u něhož nedůvěra nepřevážila nad podílem důvěry. Nedůvěřuje mu totiž rovněž 46 % lidí. Mezi politiky s takovýmto podílem patří i předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) či ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Oba ale zaznamenali již nepatrný převis na pozici nedůvěry.

Celý průzkum najdete ZDE.

Premiérovi Bohuslavu Sobotkovi důvěřuje 34 procent občanů a nedůvěřuje 54 procent občanů, za ním se umístil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (30 % důvěřuje, 51 % nedůvěřuje). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…